tisdag 22 december 2009

Throw your arms around the world at christmas time

Skapa traditioner. Det är ju det man gör när man har barn. Det är en cool känsla, förut var tradition för mej förknippat med begrepp som ysta ost och feudalsamhälle, alltså sånt man läste om på SO-timmarna typ, möjligtvis har ordet även använts slentrianmässigt i sammanhang som "det är tradition att åka buss till Hultsfred fyrtio pers redan på tisdagen och få ut maxat antal dagar fylla för pengarna" osv. Men RIKTIGA traditioner och standards, det sätter ju jag och min kille nu. För Hanna. För jävla mäktigt asså.

Så hur gör man då jul? Min killes deal är att vakna upp på julaftonsmorgon och så hade föräldrarna gjort magisk jul i hela huset. Min var väl att vi klädde tillsammans dagen innan och lade fram paket, tror jag. Minns inte så noga, var så många turer. *skilsmässobarn*

Vi kom fram till att vi gör mystisk och magisk jul som plötsligt är där när hon vaknar på torsdag, men att vi imorgon ska gå och köpa ett pynt till granen som hon får välja själv och sen sätta på granen på morgonen. Ett nytt pynt för varje jul. Ååååh, jag dör av min egen förträfflighet här, så himla fiiiint. *och okej det var min killes idé, men hallå, jag gick med på det*

4 kommentarer:

I sa...

åh vilken fin idé. Får man sno? Det är ju en win-win för man får nya saker till granen också och inte bara de tråkiga röda julkulorna som man köper på ikea för 20kr lådan.

Iofs, då måste jag börja med tradition att ha gran också.

Popmorsan sa...

hallå, ska inte du fira hanukka eller nåt, då har man väl inte gran? briljerar med okunskap om judendomen här nu känner jag.

I sa...

vi firar båda två. Chanukka med min familj och jul med stefans. Det bästa av två världar. Och inget bråk om var man ska vara.

chanukka var förra helgen. Då äter man fet mat (munkar typ) och tänder ljus. Det stämmer att man inte har gran så du har bra koll!

sofia h sa...

åh så härligt!
god jul popmorsan!