måndag 22 juni 2009

There it go, bring it here baby

Igår spelade jag på PUBs smygstartrea. Då står man helt ensam i ett dj-bås, ingen lägger märke till ensjälv eller vad man spelar. Man spelar All Saints och Genesis och Journey och Wilson Phillips och Tegan & Sara. Mysig musik liksom. På jättelåg volym. Musik som relaterar till medelåldern, som låg på kanske fyrtio.

Är det inte lite weird då att en ung man som såg superhipp ut, stolpar fram och ba: har du Juelz Santanas senaste? Juelz Santana är en tuff Harlem-kille som gör häftig musik, jag brukade spela hans There it go (The Whistle song) på Riche för några år sedan. Men alltså. Vi var på PUB. Man gör inte requests när volymen är lägre än hemma på radion. Hur tänkte han? Ville han visa att han kunde cool musik? Ville han sätta mej på plats? Eller trodde han på allvar att jag skulle ba YEAH och dra på värsta Baltimore-festen mitt i all inställsam gubb- och gumrock?

En annan grej. Vilka SKATOR folk blir när nåt är gratis. Det var skitlång kö när portarna öppnades och tio meter innanför dörren stod ca fyrtio gratiskassar med grejer. Kan tänka mej att de innehöll en PUB-tisha, en hårspray och kanske ett nagellack och krimskrams från Kicks. Kul med gratis så klart, men folk var som tokiga, de klev över varandra för att komma fram till godsakerna, en tjej ramlade på alla fyra. Helt bananas! En tant, hon var lätt sjuttio, fick ingen kasse men gick då resolut fram till godisbordet, roffade fickorna fulla och när det inte fick plats mer i dem så lastade hon hela famnen och lämnade lokalen med ett långt godis-spår efter sej. Hon bara gick! Haha.

1 kommentar:

Anna sa...

Jo, folk är helt sjuka, även vid rea.
När vi hade "rök rea" (det hade brunnit och allt var rökskadat) på Åhléns City, Sthlm, slogs folk, trampade ihjäl en hund och bände loss inredning för att köpa till 70% lägre pris. Herre gud!