onsdag 10 juni 2009

When the first cup of coffee tastes like washing up

Sanna Lundell bloggar på mama och har publicerat en suddig bild på sin nakne son. I fokus är inte ens ungens kön, det är snarare en ögonblicksbild då ungen hissas i luften av en asgarvande farmor. Så himla härlig. OCH SANNA FÅR SÅ MYCKET SKIT. Herregud, kommentarerna är helt bananas. En var så här: "Lägg din energi på att städa ditt hem istället, ser väldigt stökigt ut på varenda bild du lagt ut på bloggen!". Ahmen GUD!

Jag fattar att nakna barn på internet är en het potatis, I get it. Det finns massa fula människor som runkar åt Maja, 2 år. Supersorgligt. Och ändå väljer många godtrogna morsor att lägga ut sina knoddars nakenhet. Jag gör det också. Jag vägrar limiteras av nån en på tusendet knäppgök. Sedan får man väl välja bilder med förnuft, men va fan, KOM IGEN. Börja personangreppa och klaga på hennes städning och att hon tror hon är nåt för hon är tillsammans med Persbrandt, att hon lade ut bilden för att provocera... Åh, mänskligheten. Visa lite respekt och omdöme.

"Ahmen vad visar hon för respekt mot ungens integritet när hon...". Ja, jag höööör er. Och jag sa ju det, med förnuftet i behåll när man lägger ut en skymt av nakenhet så ska det nog gå bra. Själv är jag uppförstorad naken hemma som treåring. Jag har inga som helst problem med det trots alla weirdos som passerat revy där hemma genom åren.

Oavsett, det jag egentligen ville säga hade inget med själva nakenheten på internetet att göra. Om det får man tycka vad man vill, och har största förståelse för de som tycker det är fel. Man får tycka vad man vill i den frågan. Det är personangreppen som följer med i kommentarerna som gör mej helt paff. Att de inte höll sej till saken, började säga saker som (här kommer det igen, jag tycker det är helt sinnessjukt detta): "Lägg din energi på att städa ditt hem istället, ser väldigt stökigt ut på varenda bild du lagt ut på bloggen!".

Så himla himla FULT.

Ni är alltid så himla gulliga. Tack för det. Gullon.

7 kommentarer:

anna sa...

du är bara för att du så himla bra, emelie. finns ju inget ont att säga om dig!

anna sa...

det...

T sa...

Vem fan vill ha nakenbilder på barn, lägg upp nakenbilder på dig och killen istället. Det vore något hahaha!
Men självklart är det ju bara tokfraller som läser mamma, såna som ammar i fyra år(offentligt) och tror på att stena kvinnor som dricker vin när dem ammar. Jo jo, det vet man ju.

Popmorsan sa...

tokfralla! ska aldrig använda något annat ord från och med nu.

K sa...

Jag ska aldrig använda något annat ord än gullon från och med nu!

Lisa sa...

Städningskommentaren, omg! Den personen kan man ju bara tycka synd om. Nakenbilder på nätet kan man som sagt tycka vad man vill om (jag visar bara min unge påklädd på Flickr, även om eventuella pedofiler säkert kan gotta sig tillräckligt åt bilderna ändå). Det läskiga är attityden att man ska anpassa sig helt efter weirdos. Var det inte snack om nakenförbud för barn på Stockholms stränder förra sommaren? P.g.a av smygfotande pedofiler o.dyl. Då lägger man ju verkligen över skammen på barnen. "SKYL DIG, hotta ettåring!" liksom. Usch.

Anonym sa...

Städningskommentar är helt irrelevant och faktiskt ganska töntig. Man ska hålla sig till sakfrågan och jag tycker det är synd om ungar som får sina kön exponerade på nätet. I en förstoring hemma så är det annat. Det är en begränsad krets i alla fall som ser din vagina eller penis. På nätet är du fullt exponerad och bilden kan hamna var som helst. Hur kul är det för den unge som ska växa upp? Det handlar mest om respekt för privatlivet. Är det så jäkla viktigt att visa Igors snopp eller Emmas vagina på nätet? //Marita