tisdag 15 februari 2011

Back like 8 track

En sorts lamslagenhet har kommit över mej nu när lägenheten är "klar". Jag ska fortfarande förstora foton, sätta in i ramar och smacka upp. Och köpa en stereo av nåt slag. Men sen är det liksom klart. Det är en mycket märklig känsla. Skönt givetvis, men också lite som att ett stort jävla intet tornar där i framtiden. Jag kan ibland tycka att det mesta ter sej så meningslöst. Man köper hem mat mot kvällen, man lagar den, man glor lite på nån sorts media (tv, data, hemladd) och sen somnar man och så börjar det om. Haha okej, det där kanske lät mer deppigt än vad jag faktiskt tycker att det är. Men liksom... Umm. Kanske borde skaffa mej en sådan där hobby. Eller ta tag i detta med kroppen. Inom en radie av 150 meter har jag en yogastudio, ett pilates-hak och Haga gym/aerobics. Men uäääh. Måste tjacka träningsskor då också. Tills jag har gjort det har jag en perfekt ursäkt varje gång (de få gånger) andan faller på för lite fitness.

Läste Quetzalas inlägg apropå Sanna Lundells inlägg angående Quetzys vikthets. Man kan tycka vad man vill om hur hon behandlar sin kropp och hennes sätt att se på sej själv, men jag gillar att hon inte hycklar om det. Det har hon aldrig gjort. Om nånting. Och det tycker jag är så fint och värdefullt. Knäppa knasiga underbara människa.

Nää. Om man skulle ta sej i kragen. Köpa en fräsig träningsdojja. Först en cigg under fläkten. Hej.

5 kommentarer:

linn sa...

Om du kör på yogan behöver du iaf inte köpa träningsskor!

Popmorsan sa...

HYSSCH!

elina sa...

Jag känner inte Q och hon är säkert en jätte fin vän men köper verkligen inte hennes vikthets snack. Även om det är fint av henne att inte hyckla. Jag själv kan få panic på alla modebloggsbrudar på 1.75 som säger att de äter 24/7 när de väger 45 kg. Man vet ju att det bara är bull.
Men att som Q ge tips i hennes frågestund till en tjej på 177 som vill väga 47 kg att inte äta efter 15.00 och bara äta en gång per dag är ju bara stört.
Men det är hennes blogg och hon bestämmer men fattar bara inte vad man för ut av det? Unga tjejer och killar stöter ändå allt för ofta på sjuka ideal som vi ska se upp till. Förstår inte varför man vill upprätthålla dom.
Jag själv har haft en ätstörning och har perioder då jag äter mindre och mår inte bra över att "väga för mycket" men om jag skulle skriva det på min blogg vet jag vilken slap in the face det skulle vara. Dels för jag faktiskt försöker skapa en debatt kring det sjuka skönhetsideal som finns och för jag vet att alla mina läsare inte väger under 50 kg.
Om jag skulle skriva ut att jag ätit lite en dag skulle jag bara få folk att känna ångest för de ätit mycket eller peppa folk som vill äta lite. Och jag vill varken eller.
Okej känns som jag bara babblar på haha. Men som sagt Q får go on and on om hur lite hon käkar men jag blir sjukt ledsen av det. Har så svårt att bara ta såna här saker med en klackspark åh ba "äh låt henne skriva som hon vill" för jag vet hur det var när jag var sjuk och gick in på bloggar och jämförde mig med tjejer och googlade mattips..

Orka att detta är min första kommentar här och den är värsta aggro. Känner mig som dålig_tjej_89. Inte ok.
Så kan ju passa på att säga att jag älskar din blogg och tycker du är fab i alla fall :)

Kram!

Man blir bara så ledsen sa...

Hennes ärlighet är säkert beundransvärd, men hon PÅVERKAR andra tjejer Emelie. hennes blogg är en pro-ana-blogg. Hon skadar. Det är förjävligt. Om hon var ashärlig OCH ärlig skulle hon göra tvärtom; varna för det helvete som hennes uppenbara ätstörning naturligtvis bottnar i. ingen som älskar sig själv svälter sig själv. Jag hoppas att mitt barn, ditt barn och alla andra ungar ska slippa såna destruktiva förbilder.

Stina sa...

Ang Q och din kommentar.

Tappade precis all den härliga respekt jag har haft för dig.

Fyfan va sorgligt.