torsdag 10 februari 2011

Söder rules (so far)

Kan man släppa ungen lös på Söder?


Jaaaa, absolut! I den mån man kan det någonstans överhuvudtaget. Så här, Söder funkar utmärkt. Vi hänger mest i Bleckan som ligger mellan Skanstulls tunnelbana och Vitabergsparken ungefär. Den är gigantisk, alltså på riktigt jättestor och supergrön, med pulkabacke om vintern. Skitbra. I Vitabergsparken finns också en grym lekplats, även bakom Skatteskrapan, vid Södra station och i Björns trädgård. Och så Nytorget så klart. Man kan ju liksom inte släppa ut ungen direkt utanför dörren, men det kan man ju å andra sidan inte någonstans förrän de börjar bli sju-åtta nånting. Och det är väl först då som jag kommer börja fundera över lämpligheten att bo mitt i stan. Men som det känns nu så är det inte aktuellt att flytta då heller, för då har ju Hanna sina vänner och dagis/skolkompisar här.

Jag har full förståelse för de familjer som väljer att flytta utanför tullarna. Det finns nog en himla massa fördelar. Och jag har inte lagt så mycket tankeverksamhet på detta, för mej har det aldrig funnits något alternativ? Jeez, jag flyttar väl inte från Sala för att bosätta mej i Gubbängen! Typ så har jag tänkt. Men jag vet inte, man kanske ändrar sej om man träffar ny skaffa barn med-snubbe och vill ha hela radhusprylen och så där. Vilket jag kan gilla! Jag är bara inte där ännu. Om någonsin.

4 kommentarer:

"oroshjärta" sa...

Älskade söder.

Cissi sa...

Okej jag ska inte säga att jag inte skulle vilja bo i staaan. Men. I min förort kan man faktiskt släppa ut ungen, som är tre, direkt utanför dörren. Lövely.

(Och om de är i älskapolisåldern så är det också perfekt här. Minst en bil om dan.)

Pernilla sa...

Tack snälla för svaret! Det låter urbra. Hm. Fortfarande svårt att veta vart man kommer att trivas (plus så klart svårt att få tag på nåt där man väl vill bo, angst.) Men då känner jag mig mycket lugnare med det där med söder och applicerar den kunskapen på resten av innerstan. Även om det säkert inte är lika bra överallt.
(Just i Sala säljer de en gammal skola eller nåt för 700 000, typ potentiellt underbart ställe att bo på. Men dit kan man ju faktiskt inte pendla.)

Anonym sa...

Jaa, skulle oxå gärna bott kvar på Söder men vi hade helt enkelt inte råd. Alternativet var att bo tre pers i en etta.. Men nu ääälskar jag söder om söder med vinterviken och aspuddsparken. Och jag har faktiskt kunnat släppa ut min dotter utanför dörren sen hon var tre.