tisdag 1 februari 2011

Q&A

Vad gör du för jobba förutom krönikorna i City? Antar att man inte kan leva på dem. 

Närru, det kan man verkligen inte. Inte för att jag får särskilt dåligt betalt eller så, men det räcker liksom inte. Alls. Jag har i perioder haft heltidsanställningar, inte speciellt ofta, men de tillfällena är de enda gånger då jag gått runt. Eller till och med tjänat okej. Som frilansare har jag alltid gått back, levt på mina skattepengar, alltså stålar som följande året egentligen ska in till Skatteverket. På något vis har det ändå alltid löst sig, och jag har (hör och häpna) inga betalningsanmärkningar. Jag fattar inte själv hur jag kunde leva så, och så länge dessutom. Jag jobbade t ex ett helt år gratis på Bon, på mitt eget initiativ ska tilläggas, för jag ville lära mej layouta tidning. Försörjde mig på att spela skivor och det, ladies and gentlemen, är inte särskilt välbetalt. Inte av en dj i min kaliber. Men jag spelade tre gånger i veckan och det funkade liksom. Man fick ju middag som en del av betalningen, gagen täckte räkningar. Och festa var gratis, fanns alltid nån fest att gå på med bjudsprit. Och så såg ju mitt liv ut fram tills för fem år sen.

Nu har jag helt andra förutsättningar och har sökt flera heltidsanställningar men inte hittat rätt. Så nu frilansar jag för en reklambyrå, gör lite marknadsföringsjox, utöver Sthlm City alltså. Och det är skitkul! Spelar gör jag max 2-3 gånger i månaden, och bara för att det är kul.

Mitt problem, om man kan kalla det det, är att jag kan så mycket, men ingenting superbra. Har ingen spetskompetens. Har heller ingen plan, en känsla av att "ååh, det här vill jag syssla med resten av mitt liv". Jag hoppas det kommer. Som det har varit hittills har jag alltid fått erbjudanden om det ena eller andra som har lett till ditten och datten och det har rullat på. Men det skulle vara fint att stanna nånstans. Blir riktigt bra på nånting.

11 kommentarer:

"oroshjärta" sa...

Jag gillar när det spretar lite,det handlar om att leva i så många riktningar som möjligt. Tycker jag åtminstonde;)& vaddå inte bra på någonting förra veckans krönika eller om det blir förr förra nu är bland det bästa jag läst på MYCKET länge. (Den om vem vill va 25 igen typ) så sjukt jävla bra punkt.

Anonym sa...

Låter som en rolig kombo även om det är svårt att få det att gå runt. Tycker dock du borde kunna få mycket mer frilansjobb. Du är ju grym!

Popmorsan sa...

haha tack! jaa, alltså, jag vet jag kan skriva men jag är inte så pepp på att skriva för pengar. det vill jag bara göra för mitt eget höga nöjes skull.

och tack igen! joo, jag får erbjudanden rätt ofta, men nu är jag i den grymma sitsen att jag inte riktigt HAR TID. finally!

Anonym sa...

jag förstår. Låter skönt att kunna tacka nej till att göra jobb pga integritet.

malin sa...

Det här om att du inte har ett drömjobb. Vissa människor är nog mer målinriktade än andra och vet precis vad de vill. Jag trodde jag var en sån utan mål, men så blev jag arbetslös och fick rätt till en jobbcoach och hittar man rätt är det helt otroligt vad de kan göra. Hon har plockat fram ett driv i mig och nu vet jag precis vad jag vill göra. Nu vet jag inget om möjligheten till att gå hos jobbcoach och betala för det (om man inte är arbetslös), men det är faktiskt nåt jag kan rekommendera om man funderar på om man har nåt drömjobb. Nu ska jag väl säga också att det säkert finns en uppsjö av usla coacher, men läser man på om dem och/eller kan få tips från någon som är seriös och har god insikt i ens branch kan det faktiskt medföra en otrolig förändring.

malin sa...

gick lite snabbt där. "om man får tips från någon OM en coach som är seriös... osv"
även om det säkert underlättar om tipsaren är seriös och i samma branch den också ;)

Emma sa...

"Dör på det." En Emelie, 35 år, citerad i senaste Elle. Kan ju bara vara du. :)

Popmorsan sa...

HaHA JAAAA!!! Det är jag. I'm like the wind.

Anonym sa...

BESVIKELSEN när det inte var du som hade skrivit krönikan imorse! Why? /Anonym blå

Popmorsan sa...

ÅH GULLE! Äsch, jag har börjat med varannan vecka-krönika, jag tyckte det blev för mycket att fläka ut mej så där VARJE vecka. Har inga ord kvar snart.

Anonym sa...

Nä jag förstår. Men ändå! Ioförsig trodde jag först att du hade slutat helt så varannan gång är bättre än ingen gång, I guess :)