söndag 2 maj 2010

Say whaaaaaaat

Jag har ju förstått att populära bloggare tjänar pengar, men jag har inte vetat, fattat eller ens reflekterat särskilt över hur mycket det skulle kunna röra sej om. Bara tatt för givet att det rör sej om rätt stora summor. Ändå blev jag fan SHOCKED TO THE CORE av detta, Kenza svarar på läsarfrågor:

Hur mycket försöker du spara varje månad?
Svar: När jag köpte min lägenhet blev mitt sparkonto rätt tomt men jag är duktig och överför ca 70 000 till sparkontot varje månad.

WOW-WE. Nä vadå, lägger undan lite pengar bara. 70 000 bara. I månaden.

12 kommentarer:

Schmarro sa...

men, nä. det där är inte på riktigt.

Sabina sa...

Jag läste också det och tappade hakan! Är det verkligen for real?

annalin sa...

Fast jag undrar ständigt hur du inte blir kommersiell. Detta måste väl vara en av Sveriges mest lästa bloggar? Jag förstår att det är en otroligt fin princip, men ändå. Skulle inte du kunna tjäna många tusingar på bloggen?
Gjorde du det på VR?

Fast det känns roligare & mer äkta & mer indie att det är en bloggerblogg utan minsta banner, så ändra inget för oss läsares skull...

Lisa sa...

Jag råkar ha pratat med de som sköter Kenzas annonsförsäljning, och hon fakturerar ca 150 000 i månaden. För att blogga alltså.

Och här sitter jag med en universitetsexamen och säger tjohej.

Anonym sa...

Exakt min reaktion. Det var lite tomt pao kontot när hon köpte lägenhet. Bortsett fraon det lilla faktum att hon har 210 tusen tre maonader senare??

Anonym sa...

Ännu mer bisarrt är ju att hon isf gör åt 80k i månaden.
För att skriva om Tokyo Hotel och vilka brallor som är hetast just nu.
Om det inte är ett tecken på världens framtida undergång så vet jag inte vad som är det.

Anonym sa...

Vem är Kenza?

Natasha sa...

Det kan inte vara på riktigt!

Peggy sa...

Ehum, som företagare skattar man ca hälften av inkomsten, så om hon fakturerar 150000 i månaden så betalar hon också ca 75000 i skatt (grovdraget) varje månad. ca 900000kr/år i skatt alltså... Inte för att det inte är sjukt, men tänk på att hon bidrar med mycket också!

ännä sa...

fast är det inte det som är grejen? som dom där bloggbrudarna skrev en debattartikel om på newsmill? att skatteverket har börjat granska deras inkomster från bloggarna eftersom dom inte skattar något på de pengarna. eller så är kenza undantag eller nåt. vet int men det är vad jag läst iallafall.

Julia sa...

Jag såg också det och tänkte MENFÖRIHELVITE har hon skrivit fel?

ännä: Nej brevet (på newzglobe, inte newsmill, tror jag) handlade om att de inte tycker att de ska skatta för presenter de får oombedda.

Anonym sa...

var är du?