lördag 8 maj 2010

Sparvöga

Åååh, min kille gjorde en så himla osoft grej i går. Eller, han menade inget illa, men jag hatar när han gör det. Vi stod vid buffén, för en andra omgång, och jag ba: guuuuud, vad jag är MÄTT. Underförstått att inget skulle hindra mej att lassa på mer manchego, mozzarella, lax etc. Och döm om min förvåning när Kalle ba: "men duuuu, du äter ju som en liten fåååågel, du säger alltid du är så mätt fastän du ba ätit tre tuggor...". SKÄMDES IHJÄL. Vågade inte kolla vilka som hade hört. För det första, jag äter. Alltså, äter. Jag petar inte, jag äter normala portioner, har mycket smör på mackan, skiter i om det är fet mat osv. När han häver ur sej en sån där sak, så framstår jag som en sån där tjej som koketterar över hur lite hon äter och behöver ständig bekräftelse om att hon minsann äter som en mus, kom igen, en tugga till, lilla pyret. Pallar inte med såna tjejer, jag har varit en sån för 100 år sen och GUD vad jag inte är en sån i dag. Blev så himla förorättad och ba "det gör jag visste, jag äter ju massor!" vilket bara förvärrade en redan kass situation för han ba malde på om att jag minsann var en liten sparv. Han tänker mej fortfarande som den jag var när vi blev ihop, den där som lätt kunde säga "ååååh, jag har bara fått i mej kaffe sedan i förrgååår" och sen ba njuta av kommentarerna om hur jag måste ta hand om mej och gud du är så smal, du måste ääääta. Och jag är SÅ INTE den tjejen i dag, inte varit på hundra år. Skämdes ihjäl.

7 kommentarer:

marie sa...

Fan va onödigt och dumt sagt! Huta åt'an ordentligt!

Caroline sa...

måste bara säga att jag tycker din blogg är helt ljuvlig!!!! BRA musik, gött med massa låttexter och FÖR EN GÅNGS SKULL I BLOGGVÄRLDEN: VERKLIGHET! TACK för bilden från när ni kokade korv på valborg, lama plastbunkar och bara ja nu är det serverat! hoppas inte du tar det på fel sätt för jag menar verkligen att jag tycker att det är positivt! jag har nämligen så svårt för att ta alla dessa puttinuttbloggar som finns på allvar. jag tror inte på att varenda dag i livet kan gå i pastellrosa och att man kan hitta världens bästa gulligaste vintageklänning för noll kronor på loppis varenda dag! nej, sånt som du skriver är vad jag behöver! och en sak till: din unge är underbar när hon pratar om sina låtsasbrorsor!

Frida sa...

För mig låter det som ett missförstånd. Förut har du skrivit om hur ledsen du blivit när din kille sagt att du slappat till dig och äter mat framför tv:n osv. Kanske ville han bara betona hur fin han tycker du är, och smaaal - som de flesta tjejer tycker om att höra?

Jag var inte där visserligen. Men jag vet att det är sällan någon är taskig med vilje. Och han är ju dessutom ihop med dig, så allting talar för att hans intentioner var goda.

Allt det bästa till er.

Popmorsan sa...

klart han inte sa det för att vara taskig, han behöver bara få sina facts straight. och det har han fått nu. alltså inte via här. utan för att jag tog upp det. och han erkände att han nog tänkte på hur jag BRUKADE vara och inte den jag är i dag.

Popmorsan sa...

och en något luddig poäng är ju det att för många tjejer ÄR det en komplimang att få höra såna där prylar. taskigt ALLA kategorier hade ju varit tex: eeh, ska du verkligen äta mer?. nåt sånt skulle han aldrig säga. ever.

I sa...

Emelie. Minns du att du gjorde en top 10 powerbalads? Tror att det var när du bloggade på VR. har du kvar den listan? Vill bara lyssna på powerballads just nu.

Ida

Johanna sa...

Min kille sa nåt liknade nyligen och jag blev jättepaff. För jag äter verkligen också och petar inte i maten alls, eller håller igen. Jag är iofs inte nån frossare direkt och brukar väl inte äta en hel påse chips på egen hand, vilket han kan göra ibland. Men jag äter typ godis och/eller efterrätt nästan varje dag, även om jag iofs ibland tänker att jag borde låta bli. Det brukar dock inte hindra mig!

Kanske är det så att detta med att tjejer äter som fåglar är något som spökar i en del killars medvetande? Att vi tjejer är matpetare per automatik.