onsdag 13 januari 2010

Läget? Lite pest ba, annars bra.

Okej, dessa fakta diskuterades nyss här på reddi. Källa P1 i gårkväll. Om tjugo år, för att kunna behålla standarden på våra sjukhus, inte utöka, bara behålla, så krävs en 200-procentig skatteökning. Eh, okej. Kommer ju inte hända liksom. Man ba ser fram emot cancerframkallande mammografi om ca arton år. Nästa grej: Om vi fortsätter dunka ut antibiotika i den takt vi gör och har gjort de senaste snart hundra åren så kommer vi om tjugo år dö av, tja... lunginflammation? TBC? Fucking pesten? Vi kommer inte kunna bota ett skit. De resistenta bakterierna, nej ursäkta, de MULTIRESISTENTA bakterierna kommer blasta mänskligheten åt helvete.

Jävla P1. Det finns fördelar med att bara lyssna på P3. Som till exempel att man slipper sitta med magont och 2012-känsla i hjärtat en vanlig onsdagmorgon.

DET VAR BÄTTRE FÖRR!!! Hur ska jag kunna bli en positiv (och svinlycklig) människa när framtiden hotar med stryk!!!

6 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Alltså I'm all for dystopier, slippery slope-tankar och WE'RE ALL GOING TO HELL-resonemang. Men det där med 200 procents skatteökning känns måste vara teoretiskt och inte riktigt applicerbart på verkligheten. Plus att vi kommer bota typ hiv och cancer innan dess så att summan av sjukdomsdöden är konstant.

Tänker jag.

Fast utan någon fakta att luta mig emot, egentligen.

Det är bättre nu! Förr dog alla spädbarn, kvnnor saknade rösträtt, alla fick syfilis, demokratin var mindre utbredd och det var många fler fattiga.

Det blir bättre. Det går bara jävligt långsamt och är ändå jävligt fucked.

Anonym sa...

Förr sa man att oljan skulle ta slut på 80-talet, att världen skulle stanna år 2000 - milleniumbuggen och massor av andra undergångsteorier. Det enda vi kan vara säkra på det är att alla olika teorier, statistik om "världens olycka och undergång" kommer att ta stor plats i media även i framtiden och att fakta taget ur sitt/ett sammanhang alltid blir snevriden.

blogg according to freppa sa...

Go, Eric. Är råkänslig för domedagsprofetior, så tack, nu kanske jag kan sova inatt.

Anonym sa...

Oroa dig inte för mammografin! Folk i typ Devon får mycket mer strålning och de har inte mer cancer än nån annanstans.

Matsy sa...

Och jag som hade bakisångest INNAN jag läste det här. Nu ba "nådaskott, tack!"
Fick sånt Emelie-sug igår. Mycket vill ha mer.

Popmorsan sa...

Jaaaaa, när ni gick jag ba buuuuu ville hänga med. Var tvungen att hänga med Carola och Danny Saucedo i stället. Mmmm, Danny Saucedo. Saucy.