söndag 18 april 2010

But I'm a cheer leader!

Jag ser så jävla risig ut på jobbet. Helt utan stil, genre, fingertopp. Tar bara på mej sånt som är "skönt". Jag svär, jag har tummat på mysbraxorna flera gånger och ba "mmm, braxa, följ med mej till jobbet" men jag har alltid hindrat mej i sista sekund. Det måste bli en ändring. En dag hade jag inte mascara. Jag är albino under sminket. Ser ut som ett vitt A4 i fejjan. Andrev ba: du ser annorlunda ut, är du trött?. Ahmenåh. Om ett A4 inte skiljer sej nämnvärt från min vanliga persona, så är det ju bara att inse att den ordinära jobb-Emelien är tämligen blek i sitt anslag. Vet inte hur jag ska göra bara. Jag vet ju att jag imorgon, trots goda föresatser just nu, kommer snooza till absolut sista sekund, väcka unge, göra välling, trä på mej nåt "skönt" och lämna hemmet.

Tänkte på att göra tema-veckor. Tema klänning. Enkelt. Och så måste jag följa det. Eller tema kjol. Tema kostymbyxa. Osv. Ni fattar, det är inte brain science. Bara inte så "skönt". Jag älskar skönt. Jag brukade säga att den dagen man låter bekvämlighet gå före fashion, då har man gett upp. Hell, jag gav upp för längesen! Och jag märkte det inte ens!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar att det inte är rocket surgery?

I sa...

Mitt bästa tips. Personal shopper på Åhléns. Jag går dit en eller två gånger om året. Langar upp några tusenlappar och ba fixa ihop en jobbgarderob. En timme senare är allt fixat. Så jävla smidigt.


Ida

Anna sa...

Mitt tips. Viscose. Gärna långa t-shirtar eller klänningar i viscose och burfitt-tights. Skönt och iallafall lite snyggt.

Anonym sa...

Hur många tusenlappar I? Är sjukt sugen på just en personal shopper då jag är helt värdelös på att shoppa åt mig själv..

sesse sa...

Husmor tipsar: Lägg fram kläder kvällen innan. Känns helt sjukt och som taget ur nån präktig flickbok från femtiotalet, men på morgonen känns det som man har vunnit en miljon och har en egen butler. Dessutom får man en outfit som man tänkt ut i vaket tillstånd.

I sa...

Anonym: Själva tjänsten kostar ingenting men de rekomenderar att man har minst 5000kr i budget för att de ska kunna göra ett bra urval. Jag har dock oftast haft 3-4000kr att röra mig med.

Läs mer: http://www.ahlens.se/opencms/mode/personal_shopping/

Schmarro sa...

Haha det här var roligt Emelie. Jag hade som mål förut att KUNNA/VÅGA gå osminkad till jobbet. Och när jag väl hade börjat (fick en hel del "är du trött idag?") så kunde jag knappt sluta.

marla sa...

Tips: Byn-och fransfärgning på salong var 6-8 vecka. Brungrå på ögonbrynen och blåsvart på fransarna. Gör att du slipper måla på ett ansikte vareviga dag. Jag har samma problem.