tisdag 27 april 2010

Love will tear us apart (again)

Jag gör som Mags och Quetzy och lajjar lite med en kärleksenkät. *i brist på kul liv*

Om mannen i ditt liv skulle vara otrogen, vad skulle du göra då?
- Går ju inte att svara på det där. Vill säga att jag skulle ge honom spö och kasta ut honom och gifta mej med en ursnygg miljardär veckan därpå. Krassa sanningen är väl att man kanske skulle försöka jobba på förhållandet *vi har ju ändå barn* och så skulle vi göra varann illa och börja avsky varann och så skulle det ta slut ändå och åren hade hunnit gå och jag var off the market och inte på nåt sätt längre ett catch och så skulle jag leva ensam i nån tvåa på Söder vid femtioklippet och ha tv-bilagor med inringade grejer jag skulle se och bli fullfjädrad vinhagga med en cigg under fläkten, om jag ens iddes gå dit. Fast det här har jag redan varit inne på, jag tror att om min kille var otrogen så skulle han lämna mej illa kvickt vare sej jag ville det eller inte. För då skulle hans kärlek vara död.

Hur många har du varit tillsammans med? (Alltså ihop med)
- Hmm. Martin. Janne. Linus. Carl. Calle. Carl. Kalle. Och så några längre dejtanden men det är ju inte riktigt ihop, men om det var så skulle även Knobbe, Emil, Andreas och Taxmannen räknas. Tror jag. Säkert glömt nån.

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte?
- Jag är av den härliga åsikten att giftermål bara gör det så mycket meckigare när det väl tar slut.

Blir du lätt kär?
Nej. Jag har nog bara varit kär fyra-fem ggr har jag kommit på så här i efterhand.

Vad är viktigast hos en kille? Vad faller du för liksom?

- Jag gillar killar med svidande humor och rå jargong med ett ömt hjärta under allt det tuffa. Men det ömma hjärtat får bara anas till en början. Annars tappar jag allt intresse på en gång. Och så måste han fan klä sej snyggt. Annars tappar jag respekten. Sen kan "snyggt" vara väldigt olika på olika killar.

Vad är det mest avtändande du vet?
- Vet inte. Faktiskt. Jag vet bara vad jag gillar.

Hur viktigt är det att man har något gemensamt?

- Förut tänkte jag nog bara att bara man älskade varandra så löste sej resten, men det tror jag inte längre. Så jag tror nog det är rätt viktigt att man åtminstone har the basics gemensamt. Sen om man blir kär i en kille som gillar jazz, eller älskar sport eller envisas med att bära kepa, det är ju småsaker. Gemensam humor är viktigast av allt.

Hur länge varar dina förhållanden?

Janne 4, Linus kanske 1 (plus två), Carl 1 (plus två), Carl 1, Kalle 5. Plusen är tiden vi hängde ändå och det trasiga hjärtat åkte på spö.

Har du fått ditt hjärta krossat?

- En gång. Upprepade gånger förvisso, men av samma dude.

Vad är det mest romantiska du varit med om?

- Ja men typ INGET! Minns ej. Eller iofs, det var en kille som det var så himla svårt med, vi satte snubbelben för varandra hela tiden, vi var aldrig trygga i varann, och vi hade stunder som var himla fina just för att de var så få. Som en varm brygga en sommardag med bara tystnaden, skvalpet och det förbjudna som sällskap. Det var fint.

Hur raggar du?
- Jag spelar svår. Fast egentligen är jag världens mest lättköpta. Säg nåt dräpande och jag är din. Härskartekniken har alltid funkat på mej i ett initiellt skede.

Har du en "utseendetyp" hos killar?

- Spinkiga småkillar who makes me look fat.

Beskriv en perfekt första dejt:

- Åh gud, jag har nog aldrig haft nån riktig dejt så där. Men första gången jag och min kille sågs efter att vi hade hånglat första gången var fin. Det var på Mosebackes uteservering och vi skulle gå på Ed Harcourt som hade gratisspelning och solen sken och vi drack öl och innan hade jag och Lina Thomsgård varit hemma hos Fredrik Virto och druckit vin och ätit spaghetti. Så kom min kille som ännu inte var min och han var brun som en pepparkaka och han satte sej vid vårt bort för vi kände alla varandra sedan förut men jag var blyg som en 1700-tals dam och vågade inte titta på honom. Sen minns jag bara att Ed började och jag satt på golvet med ryggen lutad mot min killes bröstkorg och solen sken och Ed sjöng och plinkade på sitt piano men allt jag hörde var Kalles röst i mitt öra och allt jag kände var hans hjärta som slog mot mina revben och hans händer som oavbrutet rörde vid mitt ansikte. Sen tror jag vi hade sällskap hemåt Horan med Pelle Tamleht men det kan jag ha hittat på i efterhand. Sen sov han över och flyttade aldrig ut. Slut.

Vem var din första kärlek?
- Han hette Martin och var ett år äldre och han var min första riktiga kille. Vi kirrade kådisar och tog varandras oskulder, några dagar efter jag hade fyllt femton. Det var faktiskt jättefint. Sen dumpade han mej för han skulle börja på gymnasiet, och då skulle "det inte funka" sa han. Att gymnasiet låg en kilometer från skolan vi båda gått i fram tills den sommaren, det var en annan femma. En vecka efter att han gjort slut blev han ihop med en lyllig tjej som spelade fotboll och solade solarium och var urpoppis. Man ba tack. Ett år senare var jag ihop med fina popgotharn Janne. Det tackar jag på riktigt för. Utan Janne hade jag inte på något vis varit den jag är i dag.

Vad tycker du om att ligga på första dejten?

- Det är väl härligt, men inget jag någonsin gjort. Jo, en gång.

Vad tycker du om one night stands?
- Inte min pryl. Hångla, mmm, urgärna. Men det blir så messy med regelrätt liggande. Nä. Där är jag nog rätt blygt violig ändå.

Hur är du som flickvän?
- Ashärlig och ett under av generositet. Så klart.

4 kommentarer:

cillan sa...

"Spinkiga småkillar who makes me look fat." hahahaha den känslan känner man ju igen...

och beskrivningen av drömdejten... så fint. visst är det fantastiskt att livet blir sådär perfekt ibland?

Anonym sa...

Hahaha! Underbart! Och Quetzala är ju rolig hon, lite som en grottmänniska.

SJälv hoppas jag att jag lyckats vara så stark att om han är otrogen mot mig så gör jag slut och hämnas gruvligt.
Folk som är otrogna fast det är peachy i förhållandet är as, och dom kommer aldrig bli något annat.

Men om det är någon som är otrogen så kommer det vara jag, men som sagt, då gör jag slut för kärleken är död.

Malin sa...

Vi verkar väldigt lika, du och jag, när det kommer till killar. Är också från Sala btw =) Ni gick på Valla och han började på KSK eller? Haha, vilket pucko! Älskar din blogg, kramen!

popmorsa. sa...

nästan, ekeby!