onsdag 14 april 2010

Defining the 90's

I kväll ska jag se den här filmen: Empire Records. Jag har inte sett den på hmm, nästan femton år, men totalt sett så kanske jag sett den... hmm, kanske en miljard gånger ungefär. Handlar om en nedläggningshotad skivaffär och alla är så där cyniska och livströtta och häftiga och droppar oneliners och jag ba DOG när jag såg den. Köpte soundtracket också, så himla nineties i soundet men jag älskar fortfarande "Free" med The Martinis. Svinmånga kända skådisar också, hatobjektet Renee Zellweger, fina Liv Tyler, rätt trista Robin Tunney som är med i The Mentalist" nu (men jag älskade henne i "The Craft", se den!) och coola Debi Mazar. Allafall. Den ska jag se i kväll. Och jag tror att om man gjorde en lista över de filmer som influerat och shejpat mej mest, så skulle den här komma rätt högt upp, tillsammans med "Reality bites" och "Breakfast club". Och "Sliding doors"! Gud vad jag gillade den filmen. Jag är kär i John Hannah.

10 kommentarer:

Anna sa...

Ah men, LOVE Empire Records!

Filmerna som har shejpat mig:
- Clueless
- Starwars

Popmorsan sa...

glömde den hära bland mina: ps sista sommaren.

sara sa...

oh vad MÄKTIGT att empire records verkar ha spelat samma roll i ditt liv som i mitt. det fanns en tid när jag såg den nästan varje dag. och det fanns en tid när vi spelade en coverversion på martinis free. och man ville vara corey och ha a.j. och man ville bara ha ett jobb i hela världen och det var på empire records. UNGDOMEN!

Therese sa...

ÅHHHHH The craft min absoluta favoritfilm från tonåren!

Måste kolla in Empire Records, aldrig sett!

Maria sa...

Åh jag ÄLSKAR empire records! Jag och min kompis såg på den och bakade kladdkaka en hel sommar i högstadiet, vilka minnen!!!

Sudden sa...

Hur har jag kunnat missa denna film?! Reality bites, Döda poeters sällsis, samt alla Staffan Hildebrants alster är mitt tonårsliv.

Sudden sa...

p.s. är inte han med kudden han som är med i csi nu? *kan verkligen missta mig*

Popmorsan sa...

jorå, det är han! det är han i den här filmen som gett mej min svart polo på kille-fetish. *vill ligga mä dom*

Schmarro sa...

Har också soundtracket! Trodde jättelänge att Martinis var Martins!

Sudden sa...

har samma fetish nu när jag grunnar på saken. men hur kan det komma sig när jag inte sett filmen? samma grej med slitna jeans med trasiga knän, dock ej prefabslitet. där skyller jag dock på ethan hawke. herregud the hotness!