lördag 24 april 2010

Fångade sparken med huvudet, hade tänkt alla tankar ändå

Jag kan bli så irriterad på folk som kategoriskt vägrar vissa saker, så himla inskränkt och tjurskalligt. Som min kille: vägrar discomusik. Bara så där. Vägrar läsa filmrecensioner, han blir vansinnig om jag säger vad en film fått för betyg eller en kompis åsikt om den, då kan han skita i att se dne på pin tji. Däremot, och detta gör mej förtvivlad, så kollar han betygen på IMDB och går efter dem! Det är ju helt bisarrt. Och så har vi ju vännerna som aldrig sett Star Wars. Aldrig en Bond. Ba vägrar och tar liksom en gnutta stolthet och strör över sej som gyllene stoft när de pratar om det. De som fnyser åt fantasy och Buffy, de som INTE FATTAR VAD DE MISSAR.

Jag har säkert alltid varit en sån jag med, men det var först i kväll jag insåg att jag vägrar kolla Millennium-filmerna för att jag tror mej veta att jag kommer hata dem. Jag är en av de kategoriskt vägrande! I en sekund tänkte jag nämligen se serien baserad på böckerna som går nu i kväll, och fick då genast lite kräksmak i munnen för jag veeeet ju att det är en hög med kack. Jag vägrar helt enkelt. Jag kan inte ens förmå mej själv till att börja förklara hur provocerande jag tycker det är att se Noomi Rapace med nåt jävla nithalsband. Böckerna däremot, mmmmm. Underbara.

*vägrar även reggae* *kom jag på*

6 kommentarer:

Schmarro sa...

haha, jag är ju den där som aldrig sett die hard och inte heller star wars och gärna stolteserar med det, som ett partytrick ungefär. men grejen är att jag faktiskt har försökt, med star wars, alltså jag såg en kvart och sen började ett budskap blinka i hela hjärnan typ obs obs livet rinner förbi och det här är det tråkigaste jag någonsin gjort och bara: NEJ.

asså jag tycker milleniumfilmerna är rätt underhållande förresten. älskar svenskt, dåligt som bra. det är så jävla dåliga skådespelarinsatser på sina håll i millennium att det är fantastiskt roligt.

annalin sa...

Åhh jag vägrar OCKSÅ reggae!

Och wallander. och twitter.

Emma sa...

EN IMDB-BETYGSKILLE?! HerreGUD! Det är ju värre än att min man gillar Matador Mix och Bridgeblandning. Parterapi!

(Annars är första Millennium-filmen helt ok. Har inte läst de andra två böckerna, blev inte så sugen, och filmerna var inte heller så bra.)

Emma sa...

Alltså, man ska ju inte gå efter betyg öht. Om de inte kommer från någon som man brukar tycka likadant som förstås. Filmrecensenter är lallare allihop. :)

Linea sa...

Filmerna är ju rentav urusla! Min kille och jag enades om att falla ihop i chock över den låga kvalitén på sista filmen. Micke Nyqvists rolltolkning kan om man är snäll beskrivas som 'platt'. Don´t see!!!!!

hanna sa...

Alltså. Jag har sett dem. Ettan tyckte jag var gripande på riktigt. Men de andra - det är något med polisarbete på film. Det avslöjar liksom allt. Fyfan vad kackigt. Fortsätt att inte se.

Själv vägrar jag att äta lamm. Och reggae. Fatta att min kille skrev sitt specialarbete i trean om det. Sjukt :)