måndag 11 oktober 2010

Att hosta upp en lunga

Ååååh Hanna hostar och hostar. Hon är liksom inte sjuk, hon är pigg och ofebrig, men hon hostar lungorna ur sej, särskilt om natten. Vet ej vad jag ska göra. Vad ska jag göra?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni kollat förkylningsastma? Alltså hos en läkare haha. Min son hostade så han kräktes FEM jävla dagar i veckan i SEX jävla veckor i TVÅ jävla omgångar och jag tjatade och tjatade om förkylningsastma men dom vägrade lyssna. Så jag levde rövare på akuten en kväll när han kräkts ner hela mig och sängen och framförallt sig själv och aldrig fick sova hela nätter, jag kan ha varit trött men det hjälpte. Då röntgade dom lungorna och skickade en remiss till en läkare där vi bor, den enda vi inte träffat, som tog en snabb titt och sa: förkylningsastma, här har ni en inhalator. Det har funkat bra som fan. Har inte kräkts på en hel vecka nu. Mycket långt och rätt osammanhängande kommentar men. Förkylningsastma, inhalator.

/Sabina

Anonym sa...

Köp Noskapin, receptfri hostmedicin. Flytande kan man ge till barn. Jag tycker det fungerar!

Pernilla sa...

Jag antar att hon hostar som mest just när hon ligger ner? Testa att bulla upp med fler kuddar så hon inte ligger så platt ner på ryggen. Brukar hjälpa en del.

I sa...

Samma här. Host hela natten och så frisk pigg unge på dagen.
Vi fick tips om honungsvatten innan läggning men det funkade inte för oss. Kanske för dig.
/ida

Bondhustrun sa...

Alltså om det är förkylningsastma borde det låta sådär ansträngt, lite liksom utdraget på slutet. Jag är självutnämnd expert så jag kan komma och lyssna, höhö, jag hör direkt om det är "vanlig" hosta eller astmahosta min son har.

Men men: vi säger att det inte är astma utan bara utdragen vanlig hosta. Receptfritt strunt funkar inte, gå till vårdcentral, få cocillana. Det är starka grejer, det funkar (och barnen blir lite glada eftersom det är alkohol i. obs: skämt. inte alkoholet men att de blir glada.)

Anonym sa...

Hej!

När jag själv har varit hostig så där länge har det ofta varit för att jag inte haft tillräckligt på mig. Nu är det ju dags för vinterskor, täckbyxor, fleece och skaljacka eller vinterjacka. Har hon det? (Nä, jag jobbar inte på po.p) Bara en liten tanke.

Hoppas att hon kryar på sig!

/J

Lisa N sa...

Brukar också höja huvudändan i sängen när min son hostar på nätterna, tycker det funkar bättre med böcker under sängbenen än med extra kuddar. Hostmedicin har han alltid tvärvägrat. Hoppas det löser (höhö) sig!