fredag 29 oktober 2010

It's a hard knock life

Så här. Jag tror att det är en vanesak för barnet, oavsett hur man byter och när man byter (byter! låter knäppt). Det kommer alltid göra ont, vara svårt och jobbigt. Vi resonerade som så att det är skönt för föräldern som "tar över" att ha en lång fin helg med Hanna, då man är full av energi och längt och ork. Jag tänker att om man byter på söndan så är det direkt inslussning på dagis som gäller. Nu får vi liksom en hel inledande helg att bara umgås. Det kanske inte är ultimat, men frågan är om något alternativ liksom är... bra. Hur man än gör så är det ju sämre än vad det var innan. När alla tre bodde ihop. Om ni fattar.

Jag tror inte det handlar så mycket om när man byter och hur man delar upp. Det handlar om att nu har det gått tre månader, Hanna har börjat förstå att när mamma säger att det är pappas vecka från och med i dag eller hur man nu uttrycker det, så vet hon att nu kommer hon inte få träffa mej på ett tag. Och vice versa när det är jag som tar över från Kalle. Och det tycker hon är skitjobbigt. Oavsett vilken dag man byter.

Vi kör så här ett tag nu. Så får vi se hur det går och om något måste ändras.

5 kommentarer:

Lenox sa...

Jag som jobbar med barn. Ser ju otroligt många olika lösningar och tänker ändå att ni har ett bra resonemang. För då inleder ni som du skriver med en positiv start där det finns utvilad ork (och för den som lämnar i från sig barnet får lite vila efter att ha haft ett stort ansvar ensam en vecka).

Och klart att det är jobbigt och svårt. För alla, längt har man väl och är man van att ha tillgång till båda sina föräldrar samtidigt är det klart att någon saknas för barnet.

Ur ett vuxenperspektiv är det väl ibland så också att den perioden i livet man kanske minst vill samarbeta med exet, måste man göra det som allra bäst för barnens skull.

Som huvudregel ska man nog tänka att alla föräldrar älskar sina barn och vill barnens bästa och de allra flesta gör verkligen så gott de kan, ibland kanske de inte kan av någon anledning, och behöver stöd, men som regel gör alla sitt bästa för sina barns skull.

heja

Popmorsan sa...

tack!

Elin sa...

Jag är själv skilsmässounge och vi bytte på söndagar. Från början, när jag var fyra, spelade inte själva dagen så stor roll men när jag blev lite äldre hatade jag söndagarna. Bara en enda lång väntan på den som skulle hämta mig, man kunde inte göra något vettigt av den dagen alls.

Hade föredragit fredagar, absolut. Så länge NI känner att det funkar så är det ju bra. Bara du och ditt ex kan ju känna vad som funkar för er och Hanna.

Jenny sa...

Men åh, jag förstår att hjärtat brister. Har själv noll skilsmässoerfarenhet men ni gör ju det ni tror är bäst för både Hanna och er och nåt annat kan ni ju inte göra.

Jag tänker såhär, att om du och Kalle inte vill mörda varandra när ni ses (vilket det inte verkar som att ni vill), kan ni inte ses och typ käka vardagsmiddag alla tre nån kväll varje vecka? För Hannas skull menar jag. Eller blir det helt weird? Det kanske det blir.

Jaja, hoppas iaf att du får en härlig helg...

Sofie sa...

Byt på fredag kväll då..