onsdag 10 februari 2010

All this talk of getting old, it's getting me down my love

Vilken storm i ett vattenglas, va. Jag hade på nåt vis varit mer förstående om någon neggade på mina krogvanor eller nåt jag gjorde i min roll som mamma. För det kan jag acceptera, att det sitter moralkakor framför sina datorer och stör sej nåt så in i bomben på att jag går ut då och då eller spelar skivor eller whatever. Det skulle jag kunna bemöta, *du har fel* osv. Men att jag och mina vänner "ser töntiga ut på bild", "anammar tonåringars kroppsspråk och gester", inte låter "vår vishet skina igenom"... Det är klart som fan att det inte är COOLT att spexa till det på en bild, men det är inte heller barnsligt eller åldersnojjigt. Det bara ÄR. Det går ju inte att bemöta den kritiken, det är ett sånt icke-problem. Det är ju som att klanka ned på någons frukostvanor. "Hörrudu, det är töntigt att dricka O'boy när man passerat trettio". Biosmak. "Du är för gammal för animerat". Du har dålig musiksmak. "Jaha".

Jag tror att de flesta som hunnit passera trettio SKITER i vad som anses coolt, och jag har redan gjort den där ängsliga resan. Jag har medverkat i TV och tidning och radio och med diktatorröst talat om för alla som velat lyssna vad de bör ha på sej och vad de ska snacka om och var de ska synas och vad de ska lyssna på för musik för att vara riktigt jävla rätt.

SJÄLVKLART påverkas jag av vad "andra" säger eller skriver, men till skillnad från när jag var yngre så köper jag inte nån svart jävla hatt och trär på huvudet bara för att en hipp tidning säger att jag bör göra det. Och det är inte ens en åldersfråga, det finns skitsmarta tjugoåringar som har viktigare saker för sej än att passa in i mallen. Jag tänker således inte heller be mina vänner ta bort de där fingrarna nästa gång de är i bild, bara för att någon tycker det är ovärdigt vår ålder. De får se ut exakt som de vill.

Med det inte sagt att jag inte är omogen på en himla massa plan. Men att det är dags att gå vidare och göra nya saker, det är en annan diskussion. Som förslagsvis handlar om något större än fysiska attribut.

11 kommentarer:

Anonym sa...

du är så rätt popmorsan. i love you. skitkul blogg och vettiga inlägg. /din anonyme följeslagare. (obs! inte den elaka.)

Sanna sa...

helt rätt! you go, du är asgrym och det finns inget ocoolt med bilder på vänner som visar hur jäkla roligt man hade, du kommer älska att ha dom där bilderna om x antal år (så tänker jag iallafall!) Du är bäst!

Anonym M sa...

Tänk på det nästa gång när du är lite salongs och någon tar fram kameran, att du stoppar händerna i fickan och låter visdomen skina rakt in i bild. Ha ha, skulle bli en rolig fotoserie.

H sa...

Ok, jag må vara partisk då jag själv är 30+ och gör kullerbyttor framför kameran, men jag tycker att din "vishet" och "mognad" skiner igenom som allra mest just när du står där på bild med två fingrar uppkörda i näsan, inte fan vågade man göra något sådant när man var 16 och ängslig och oroade sig över vad andra kunde tycka?! Hurra självdistans! Heja dig! På ricko alltså. *pratar talspråk bara för att någon ska störa sig på mig*

Anonym sa...

märk igen att det var någon som störde sig på mig och mitt, i mitt eget tycke talspråk. jag har inte klankat ner på det. jag har överhuvudtaget inte klankat. jag efterlyser återigen insikt. och möjligen att läsa igenom mina kommentarer en gång till. eftersom du (popm)har missförstått det mesta.javisst får ni fortsätta med era V tecken etc. men erkänn åtminstone för er själva om det är ert sanna jag eller bilden av vem ni skulle vilja vara, det var det väsentliga i den här diskussionen.så.tillbaka till dina vänner som alla stryker dig medhårs.

Anonym sa...

Word!

Schmarro sa...

Jag kände först att ameh emelie ORKA bry sig om en ynka negativ kommentar, klart det alltid finns folk som stör sig på hur man pratar eller ser ut eller umgås eller you name it, låt det hända bara. Liksom. Sedan tänkte jag lite mer på det och kom fram till att det är just det här, din... hudlöshet, om man får kalla den det, som är en av orsakerna att folk (och jag) tycker om dig så himla mycket.

popmorsa. sa...

oh ja. om det är likeable vettifan, men jag tar extremt illa vid mej av kritik, även berättigad sådan. som att jag blir påkommen, och jag står där nude för alla att se. huu. jag tror inte det handlar om dålig självinsikt heller, snarare för mycket och för egenkritisk. *det är ett helvete att vara jag* tack ni andra fina också. *kåt, glad, tacksam*

Peppar sa...

Är det inte lite efterblivet till att börja med att ta sig tiden att kommentera något man stör sig på? Så uppenbart avundsjukt och analt liksom. Är man hyfsat normalt navlad och stör sig på något på nätet så tänker man ju bara "moving on, moving on" och ödslar inte mer tid på det.

Insikt och V-tecken? Wtf? Tänker bara som The Dude:
- Yeah well... that's just like your opinion, man.

*somnar*

Anonym sa...

riktigt riktigt vänliga vänner du har popmorsa. hur kan man umgås eller vara glad för folk som har en sån människosyn som ovanstående?Verkar som om anonym har lockat fram det svartaste hos de som vanligtvis brukar kunna dölja det bra. Hua vad mycket elakhet det bor i folk. Bäst att inte ha åsikter i Sverige eller sticka ut, då blir man behandlad exakt så här.

Lisa sa...

Helt ärligt, men är det inte först när man blivit "vuxen och mogen" som man vågar göra töntiga barn- och fjortisgrejer? Att inte bry sig om att någon tycker man är töntig när man gör v-tecken framför kameran klockan tre på natten, för själv vet man att resten av veckan är man ju den där ansvarstagande som jobbar, sliter, fixar mat, torkar bajs, passar dagistider och styr upp en hel familj. Att vara vuxen är att våga vara barnslig- inte ängslig.