lördag 3 mars 2007

åh, du ville spotta på mej? okej!

jag är så himla dålig på att ta betalt. jag har jobbat så sjukt mycket gratis här i sthlm, för att lära mej och för att inspireras och för att jag så hemskt gärna velat jobba med vissa människor. detta måste få ett stopp. jag blev erbjuden ett svinkul jobb häromdagen och i telefonen fick jag hjärnsläpp när vi började prata lön. jag ba äsch inte ska väl jag och huden vred sej lite längs mina vader av obehag. så jag lade mej superlågt och kände hjärtat svämma över av tacksamhet för att de ville jobba med just mej och min ödmjukhet visste inga gränser, jag lovar, hade nån bett om att få spotta lite i mitt ansikte just då så hade jag sagt javisst och bjudit på en kaka efteråt. pang bom krasch, vilka utskällningar jag fått! jag känner mej helt hudflådd. terrys näve i bordet på shanti ekar fortfarande i mina rodnande öron. jag är alltså dum i huvudet, det är kontentan av vad jag fått veta. jag är gullig och älskvärd, men helt dum i huvudet. "du får inte glömma att du är trettio år och har gjort det här jävligt länge nu". glömma att jag är trettio? don't think so, man. men det här med att ta betalt. hatar't. och det är ju inte arbetsgivarna som gör fel, det är ju JAG så klart. satan i gatan. måste. bli. bättre. på. att. ta. betalt. NU. apropå betalt så fick jag betalt i presentkort på diesel igår när jag spelade skivor på guidens smygis. mot min vilja såg jag en hel del snyggt i butiken. oh no. vad kommer härnäst in i min garderob, ett skepp lastat med fornarina och miss sixty? kanske kommer jag att inse att en dåligt sydd söm, även den är värd att älskas likt en smutsig barnhemsunge i en astrid lindgren-saga. nä men allvarligt, vad har hänt? har diesel blivit bättre eller har min hjärna degat ihop alldeles? nej, nu jävlar.

5 kommentarer:

Adrian sa...

Vad har hänt? Du trettio?

Jag vill minnas att jag har firat din 21 års födelsedag ett flertal gånger... Trodde att jag skulle få fira den många fler. Fast kanske 30 är det nya 21?

Emma sa...

Jag är i precis samma sits. Tackade halvt om halvt ja i fredags till en halvtid med riktigt pissig lön. Har suttit och förbannat mig själv och knattrat med en miniräknare hela helgen... Förvisso ett helt fantastiskt roligt jobb, som jag ändå ägnar mig åt helt gratis i mindre skala - men ändå. Argh. Jag tror att det var jobbsponsrat gymkort, sex veckors semester som sålde in det hela.

I sådana här fall skulle jag faktiskt vilja luta mig mot ett litet nätverk människor som vet exakt vad man borde begära och få.

Anonym sa...

Jag förstår att det känns svårt att förhandla, men om det jobbiga är att säga "Jag tycker JAG är värd si och så mycket" kan du alltid säga säga "Journalistförbundets rekommendationer säger si och så mycket" (eller annat relevant fackförbund), då är det inte du som är jobbig och kräver utan du visar bara på vad du borde ha.

popmorsa. sa...

ja, det var det jag i slutändan gjorde. eller typ. jag hänvisade till vänner som utför samma jobb och vad de fick i ingångstaxa. och så klart at tdet är det här med JAGET som är svårt. jag har så lätt att falla in i skrapa med foten i marken och lomma iväg när det kommer till selfboosting inför andra. så himla typiskt.

och kul med nya jobbet, emma!

Martin sa...

För varje 10000 lön måste löntagaren dra in 100kr/tim med 100% beläggning samtidigt som du inte får ha några andra omkostnader. Annars går han back. Så om du vill ha 30' måste dom iaf kunna fakturera 750/tim och ha en 50% fakturereingsgrad.