onsdag 9 juni 2010

Sajko

Lyssna på det här sajkot då: i dag gick jag ut på lunchen, ställde mej i ett undangömt hörn bakom typ Globen och kedjerökte fyra cigg, lyssnade på Oskar Linnros och så var jag skitnära att ta till lipen för det är liksom vad jag gjort de senaste dagarna lite varstans (har till och med skitit i smink för det är liksom ingen idé) (hej blanka A4:at) och så ba... hmm, vad SA han? Jo, serru, han sjöng om massa sex och "gå ner" och vad han skulle hitta på där i halmen och jag blev alldeles ställd för det är så OSVENSKT och det sjuka var att det liksom funkar för honom och att jag typ tyckte att det var hett. Gråtkänslan kom av sej. *ersattes*

Åh jävla bra skiva alltså, "Vilja bli". Den är så mycket traditionell svensk pop det bara kan bli, men ändå inte, elementen av soul och hiphop ligger där och gnuggar sej mot hans välartikulerade crooner-stämma/falsett. Den känns kul och fräsch. Och även som ett öppet sår. Man blir superkänslosam av den, även fast den på ytan är så pepp. Åh, svinbra. Superbra. Och så himla mainstream ändå, gud vad han kommer slå i sommar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du verkar vara helt fantastisk. Ville bara påminna dig om att det finns många här ute, kända som anonyma, som beundrar dig och tycker du är en smula bedårande!

Popmorsan sa...

haha, tack. vad gullig du är. det ska jag tänka på i kväll när jag skruttar runt här hemma.

Anonym sa...

Visst är du fantastisk! Göm dig inte bakom globen, gå till Brasco vid Gullmars istället!

Anonym sa...

Herregud. Ut på marknaden bara så ska du se på en raggflod. Bland annat från mig.

Malin sa...

vad heter "sex"-låten?

Mari sa...

Jag antar att "sex"-låten heter Debut. Man blir liksom lite sugen. Åhh! :)

Anna Svensson sa...

Globen är ju också ett fruktansvärt deprimerande ställe att hänga ut på. Jag gick på restauranggymnasiet där (det gjorde Kissie också tio år senare) och det var så satan deppigt att hänga runt i Globen C. Det fanns två bra butiker, HM var astantigt och trist. Det är bättre affärer nu och lite mer glam antar jag, men jag känner fortfarande av obehaget när jag är där.

Vi brukade ha fredagsöl på den där baren med grönt staket kring sin "uteservering" som ju ligger _inne_ i centrat. På den tiden man fick röka inomhus. Det var kul att röka och öla i den märkliga kontexten och svänga förbi Levis-butiken på fyllan. Men det ökade också på känslan av ångestcentrum.

När jag var så där gråtig senast lyssnade jag mycket på Nina Simone-samlingen som heter Sugar in my bowl. Kanske lite övertydligt och därmed patetiskt men det var bra för mig.

Ta åt dig av allt beröm du får. Du gör ett hästjobb med den här bloggen. Du är så bra på att få ångest att kännas hanterbar. Hoppas du får skrutta med ngn som är snäll och kramig med dig i kväll.