tisdag 5 maj 2009

32. Jag har nyligen flyttat till Stockholm och undrar om du kan ge mig tips på några schyssta klubbar och pubar i stan?

Hmm, typ inte. Jag går inte ut så himla mycket längre och när jag gör det blir det i stort sett bara på hemmafester och klubbar som mina vänner anordnar. De kan jag ju iofs rekommendera! Störst, bäst och vackrast är Chapel hill-brudarna Lina, Digge och Erika. De är inte bara några av de finaste kompisarna, de är också helt tokiga DJ:s, som inte har några som helst skrupler. Lambada? Check. Jag mötte Lassie? Check. Dansk lesbisk rock? Javisst. Blandat med lite indie, vanlig pop och radiohits. Som Lina sa: det handlar inte om guilty pleasures, det är pure pleasures. De kommer köra varannan fredag på Pontus by the sea som ligger vid Slottet i Gamla stan ungefär. Sen så har vi ju Fredrik Virtanen som kör klubben Julia med Tom Pyl, det är gubbtema, tänk Boys of summer med Don Henley, Fleetwood Mac och Bob Dylan och skit. Supermysigt. Personligen kan jag bli lite trött på bara gubbgubbgubb, så man får ha lite koll på vilken gäst de har. Om det är tex, hmm, JAG, så är det mer hitbetonat, är det någon annan kan det bli supersmalt. Man får kolla. De håller hus på Bar Rouge i Gamla stan, men kommer nog flytta till Spy bars uteservering i Humlegården i sommar. I Humlan kommer också Debaser ha en uteservering, den blir nog toppen, men deras stora uteservering på Debaser Slussen är nog svår att slå, där är det alltid bra musik och trevligt folk. Sen så har ju min kille klubbar som jag sällan går på för jag är hemma med Hanna då, men han har tex Daydream Nation på Strand nu nästa helg då LAAKSO (!) ska spela, det bör ej missas för allt smör i Småland. För bara häng och glo på folk rekommenderas Indigo, Riche, Bröderna Olssons, Gubbrummet på Spy bar och Johan Matssons & Carl M:s nya Kåken aka Kuken. Där ska Pelle Tamleht och Daria ha klubb alla onsdagar i sommar. Det blir nog också toppen.

Det är ju svårt när man är ny och kanske inte känner så många. I flera år var jag vilse i pannkakan, tyckte inte jag passade in någonstans. Gick på suspekta ställen, famlade i mörkret efter något som skulle kännas som hemma. Det tog tid, och sen så insåg jag att det handlade om vilka man gick ut med och inte vart man gick. Roligast är ju där ens vänner är. Men som sagt, det tog säkert tre-fyra år innan jag ens hade vänner i den här stan, dvs sådana som ej hade Sala-blod, och först då hamnade jag på de ställen som sedan blev mina. Där jag inte var en utböling som hälsade på. Som Riche och indieklubben Metropolis där jag spenderade varje fredag i över tre år och det var också där jag lärde känna halva kompiskvoten som jag har idag. Och gjorde min dj-debut!

Jag och Sebastian utanför Metropolis 2005. Jag kommer om ca fem minuter bli brutalt avspisad av min kille som inte var min kille då:

4 kommentarer:

Maria sa...

Men, oj, tack! Jättebra tips! Ja, jag håller klart med om att det är svårt att lära känna nytt folk i stan. Dock är det gött att ha några tips att rycka fram ur rockärmen när olika utomsockens bekantskaper kommer hit och FÖRUTSÄTTER att man är expert på stan bara för att man har bott här i ett par månader. Så tack!

eff sa...

Rent allmänt är ju "guilty pleasure" en term för de som är extremt rädda för att stå för något som inte är rätt enligt folk som är fulla av sig själva till en ganska jobbigt gaspåsig gräns.

doris sa...

Maria här kommer lite fler tips:

Södra bar, Mosebacke torg 1-3
Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13
Allmänna galleriet 925, Kronobergsgatan 37
Mosebackes uteservering,
Mosebacke torg 3
F12-terassen, Fredsgatan 12
Rival, Mariatorget 3
Lydmar Hotel, Södra Blasieholmshamnen 2
Berns salonger, Berzelii Park

Med viss reservation dock, några av dem var det ganska länge sen jag besökte...

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場