tisdag 9 mars 2010

Liket lever

Jag kan inte släppa tanken på att i sommar kanske är min sista sommar ute på stan. Nästa sommar är jag förhoppningsvis gravid eller så. Alltså, det är ingen plan, men det är vad jag i smyg går och grunnar på. Ergo: this is the last summer. I helgen ska jag ha ett möte med en dude som jag gillar som är ansvarig för ett ställe, och vi ska prata om en eventuell sommarklubb. Tänk va. En sista sommar med glitter och glamour.

Jag har funderat på det här med namn, det är så himla svårt. Min och Quetzalas klubb hette iPop, som i iPod, det var modernt med mp3:or, eller det var lite så vi tänkte. Min första sommarklubb på Riche hette Violent Femmes. Kommer ihåg att jag valde mellan det och Nevermind. Båda med fina musikreferenser. Den andra sommarklubben på Riche hade jag med Q, och den hette Milkshake som i Kelis-låten. Det var väl mindre bra. Sen hade jag, Terry, Robert Brodén och min kille en rätt misslyckad klubb på Marie Laveau som hette Gang of four. Också min musikreferens. *vi var fyra stycken* *gang of four, get it?* Tanken med den här ev sommarklubben dårå, om det nu blir nån, är att jag och eventuellt en till brutta, skulle ha den och varje tillfälle skulle jag/vi bjuda in ytterligare en tjej eller två att spela. Gärna nån som inte bara är "känd" och kanske drar nyfikna folk (det var hela iPops grundidé, vi hade Filip och Fredrik, Ebba von Sydow etc), utan någon med gediget musikintresse och med stor kompiskrets. Vilket gör det urkul, det blir ny musikinriktining varje kväll ju, man hinner aldrig tröttna. Tjejtema alltså. Fast just det vill jag egentligen tona ner, och tänka på det som något helt vanligt. Om ni förstår vad jag menar. Tjejer spelar skivor, inga konstigheter. Hatar att tjejgrupper får dras med just det epitetet, hajja Sahara Hotnights som inte kunde göra en intervju under de första fem åren utan att beskrivas som ett band med "BARA TJEJER, kan ni tänka er?".

Aja. Detta är bara ett litet frö i mitt huvud. Namnet Cougar har satt sig i huvudet. Gammal och het. Lite som jag själv. Eller ba Klubb Bitterfittan med DJ Hithora.

15 kommentarer:

Helena sa...

Tycker den ska heta "The last summer". Kort och gott.

Anonym sa...

Bild från Mettan... Du vet möjligtvis inte vart deras stora fotoalbum tog vägen? Fotades ju jämt och lades upp på hemsidan efter varje helg. Fanns en fin bild på min kille från kvällen vi träffades (åtta år sen!) som jag vill ha tag på...

Hoppas på en Emelieklubb i sommar!

Jenny sa...

å ja tycker den ska heta liket lever eller livet leker

marie sa...

Hahaha, bara du blir dj Hithora så blir det hur gött som hellst med den här klubben du!

Anonym sa...

Hur bra och känd måste man vara för att få spela där? och måste man spela sånt som du gillar, eller har man ngn som helst chans om man spelar, låt oss säga soca och dancehall, men kanske håller sig till de lite hippare grejerna?

freppa sa...

Jag vill minnas att du ville att Lilla Baren-klubben skulle heta Violent Femmes eller Cheers ("och så ska det vara som i serien "where everybody knows your name"). Right? Blev första förslaget, dårå.

sb sa...

DJ Hithora. Best namn ever

Jonna sa...

Fet mode, som kidsen säger, på Cougar, Emelie!

/jonna - som härmed erbjuder mina tjänster i dj-båset i sommar om du finner dem lockande:)

sofia h sa...

@Annonym 2
den hära länkaen finns på Mettans fb-sida
http://web.archive.org/web/*/http://www.metropolis.se/

Anonym sa...

Jag ville döpa mitt fotbollslag till fitt for fight, men du kan få lånat om du vill!

Henke sa...

Som redan påpekats, DJ Hithora är bästa namnet ever. Go for it!

Alice sa...

Jag och min syster spelade på bangfesten som DJ Systerskapet, det var fint tyckte jag.

/läser ikapp...

Anonym sa...

Två tjejer som spelar skivor, Maddekarin. Ta de som gäster på din sommarklubb. Vassego för tipset. De är grymma. Iofs är jag dock partisk med tanke på att den ena är min syrra.

popmorsa. sa...

Min kille bokar dem som titt som tätt, hört bara bra grejer. Om Maddekarin alltså.

Anonym sa...

Va kul att du visste vilka det va!