söndag 3 april 2011

The way we were

Okej, jag blev supernostalgisk av inlägget nedan. Så jag satte mej med alla mina fotoalbum och dök ner i den tiden jag just beskrivit. Mitt minne spelade mej vissa spratt, visade det sej. Så här var det, och håll i er nu, nu kommer en sörja av intressevimplar och fula kläder:

Det var tydligen tequila vi drack hemma hos Pillan. Malin och Sophia hade just kommit hem från sin au pair-tripp till USA.

Jahopp, här är då hemma hos Mejjan. Jag har inte alls Alanis-tröja. Jag har i stället valt en orange logotyp-tröja från Calvin Klein. Den hade jag lånat av Sophia. Och Linus, haha. Gud.

Helgen efter hånglade jag visst inte alls med Linus, för då åkte vi till Stockholm (så himla ballt!!) och gick ut, minns ej var nu. Här är jag återigen i lånade kläder av Sophia, heja orange! Linda var också med. Jag och Linda pluggade båda på Medieprogrammet och pendlade varje jävla morgon. det var vidrigt.

Nu så! Här är vi på hemmafest hos Hansson. Jag visste redan innan att Linus skulle vara där. Var så himla pepp. Sen på kvällen hånglade vi för första gången. Här har jag en senapsgul, kanske ev orange, sammetströja med utsvängda armar. Matchar håret. Tror den ev kan ha varit min, annars var den förmodligen Sophias. Haha nej! det är ju Sophia som har den på sej ser jag nu. Tror fan den var min.

Nu är vi ihop! Och så himla himla kära. Jag var så kär att jag inte kunde andas. Och han höll alltid mitt ansikte när han kysste mej. Varför gör så få killar det? Det enklaste i hela världen, och man älskar det ju. På Linus axlar sitter Fritte. Han var alltid med. Han kunde öppna stängda dörrar, vet inte hur han gjorde, men han kom alltid in på natten och lade sej ovanpå täcket, på oss.

Livet var en fest på den tiden. Vi hade så himla roligt. Och jag inser ju att det inte alls bara var vi "tre" som hängde. Vi var värsta maffiga härliga gänget. Malin, min allra äldsta vän, och Linda. Vi satt alla ihop.

Johan och Sophia.

Och Hultsfred! Det här var mitt femte Hultsfred, men det första som jag inte var ihop med J och vi hade alltid jobbat på festivalen de gångerna. Nu var jag vanlig besökare, bodde i tält osv. Här är vi på väg till K's Choice.

Sportade Psycho Cowboy. Helt vanligt på den tiden. Även den orange. WTF?!

På den här tiden så avskydde jag ju Carro, men jag var samtidigt så otroligt fascinerad av henne. Så på fyllan sökte jag mej ofta till henne. Här har vi tydligen bondat rejält. Dagen efter ignorerade jag henne förmodligen. Gud, vilken fittis jag var.

Henrik hadei nte börjat spara ut sina dreads ännu. Körde lite vanligt med kajal runt ögonen bara. Så där som man gör på festival.

I augusti hade Linda och Carro en episk åttiotalsfest. Ute på landet bland åkrar och kor och solnedgång hade trettio twentysomethings en fyllefestival utan dess like.

Jag tycker ändå Henrik lyckades bäst. Och låt mej introducera Mickan och Jimmy! Två fantastiska personer. Jag och Mickan började bli rejält tajta ungefär den här tiden, och Jimmy var Linus bästa vän och han hade jag känt sedan sexan sjuan nånting. Det var vi som praktiserade på Hemköp och sjöng Onkel Kånkel och "Sandy" med Popsicle hela tiden. Han är en av mina roligaste personer.

Gud vad små vi är? Bara barn?

Som de enda rödhåriga personerna höll jag och Jimmy oss gärna för oss själva. Närå.

Och så tog min och Linus första sommar slut. Han flyttade till London en termin. Här är sista kvällen innan han åker. Jag var jätteledsen men vi hade redan bestämt att jag skulle komma och hälsa på i november.

Och det gjorde jag.

Jag har nog aldrig varit så kär sedan dess? Inte på det sättet. Det där okomplicerade, utan bagage. Bara ren fnittrig ungdomlig kärlek.

Till jul kom Linus hem och vi firade nyår ute i Möklinta hos Henriks föräldrar. Det var en tradition vi hade jag och Linus. Även efter vi hade gjort slut och de andra fortsatte vara ihop ett par år, så var vi alltid på de här nyårsfesterna tillsammans, som ett par. Inte så poppis hos de efterföljande pojkvännerna. Men det sket jag i, för jag var fortfarande så himla kär i Linus i flera år. Även fast vi inte var tillsammans längre.

Våren gick, jag pluggade Komvux, sommaren kom. Även den försvann i öl, vin, gänghäng och romantik.

Här är från ett annat nyår, minns inte riktigt när. Henrik har pentat sej för att få bättre grogrund till sina dreads. Inte hans bästa look, men man måste ändå respektera hans effort.

Allafall. Linus drog till Norge och rensade fisk. Och så var han på kibbutz. Och jag och Malin bodde i London. Vi var där i två vändor, det här är vända 2. Jag, hon, Mickan, Linda och Carro bodde här. Ja, Carro. Vi pratade inte så mycket nu heller. Haha.

Det var himla roligt i London.

Vi hängde mest på popklubbar där klientelet var till 80% svenskar. Orka mingla med befolkningen. Linus var en andra vända på kibbutz och skulle komma i mars nånting.

Och det gjorde han, men nånting var fel. Vi umgicks inte så mycket. Minns det som en oerhört jobbig tid. Jag flydde mycket till mina nya vänner som jag lärt känna på stället jag jobbade. Seattle Coffee Company på Carnaby street.

Det här är sista bilden jag har på mej och Linus när vi fortfarande var ett par. Här kan man se att jag bytt stil lite. Har häftiga skor från Acupuncture t ex. Det här är veckan innan vi åkte hem till Sverige och Sala igen. En vecka senare gjorde vi slut. Jag var förkrossad. Så oerhört jävla ledsen.

Så när augusti kom flyttade jag och Mickan till en liten tvåa vid Mosebacke i Stockholm. Men det är en helt annan historia.

7 kommentarer:

frida sa...

åh nu blev man ju själv riktigt nostalgisk ...

Schmarro sa...

ÅH!

alfamamma sa...

Så himla fint att du bjussar på det här.

Popmorsan sa...

Mmm. Kom på att man kanske ksulle ha frågat alla de andra på bilderna förekommande om de vill synas så här. Men äsch. De får väl höra av sej i så fall. Personligen tycker jag bara det är härligt att trippa så här!

Anonym sa...

Härliga Emelie!
Älskar din blogg och ditt sätt att skriva på! Så underbart språk och så härligt beskrivande!
TAck för att du delar med dig av dina härliga minnen! Känns som om jag var en i gänget!
Tack igen! Alexandra som läst din blogg sen 06 tror jag deta var

Anonym sa...

Då hade du en annan fotomin. Tunga.

Anonym sa...

Åh, sånt här gör mig väldigt nostalgisk. Livet, alla dagarna som försvann etc.