fredag 3 augusti 2007

landslide

jag har varit med om något hemskt. något horribelt som skakade min ryggrad som ett plockepinn. jag slogs av en insikt så hårt att det blev små prickar av ljus framför mina ögon. jag har blivit gammal! jag vet jag inte är purung, jag vet att jag oftare är nostalgisk än taggad på det som komma skall. men satan i gatan vad det stod glasklart idag. jag spelade skivor på trädgården, those dancing days skulle spela. dom är typ sexton år och poppigt fina. de drack fanta och deras kompisar var där. mellan sju och åtta var det bara dom och kanske femton pers till som inte såg en dag äldre ut än arton. och där stod jag. en gammal uttjänt conversedoja kände jag mej som. och vad jag än spelade så kändes det mossigt. vad tusan lyssnar en artonåring på? lofi-fnk? smk? inte fan lyssnar de på jesus and mary chain, morrissey och elliot smith allafall. där stod jag med trötta och älskade lemonheads-hits och det kändes som om jag var femtio år gammal. ringde min kille i panik så han kom och tog över redan kl nio. herregud. jag är från och med den här sommaren pensionerad som dj. det är ett som är säkert.

10 kommentarer:

Alce sa...

Men hey, jag lyssnar på Elliott Smith. Och jag är bara sjutton. Hjälp, är det nåt fel på mig då?

denise sa...

och jag är 18 och lyssnar på jesus and mary chain, morrissey och elliot smith. faktiskt.
bra musik kommer alltid att vara bra musik så no need to worry.

Carolyna sa...

Ring Ölrave och be om tips.

Sofia sa...

Ja, jag lyssnar också på Morrissey och älskar Elliott Smith. Fast jag är 23 så det kanske inte räknas. Det kanske är så att de där poppigt fina 16-åringarna helt enkelt inte upptäckt dem än. De kanske har pressen på sig att bara lyssna på nytt, annars är anses de inte "hippa" av sina vänner?

popmorsa. sa...

det handlar egentligen inte om en sjuttonåring lyssnar på morrissey eller inte. det handlar om att det är fjorton år mellan dem och mej. inte att de är unga, utan att jag är gammal. old. jag är en stenkaka i ett hav av mp3:or!

Yo-Nas sa...

"jag är en stenkaka i ett hav av mp3:or!!"

Haha! Jag börjar också känna mig så, Emmaboda var en pärs (stavas?)

katti sa...

meh! din snubbe är inte han jämngammal m dig? det behövs brudar som ser sig själva o sin egna insats som generell och allmän. dvs oavsett ålder eller annat världsligt. du bidrar m det du kan/gillar bäst och det är fantastiskt! se det som en ynnest för alla dessa kids att få ta del av ditt djande ist för att fundera över dina egna komparativa nackdelar.

dessutom, alla dessa gamla gubbar på tv, i litteraturen, i båsen, de förnekar sig inte trots att vissa är 180, så why should you?

Lovisa K sa...

emelie, du ser iaf very fräsch ut för att va 180.

Anonym sa...

Innan Lars Forsell gick och doghan han med att säga nått smart. "problemet är inte att bli gammal utan att förlika sig med tanken på att man inte är ung längre."

M sa...

Jag kan inte somna utan att lyssna på Jesus and marychain först. och jag är 18. Och jag har tre vänner till som också lyssnar på Jesus and mary chain och dom är också 18.