torsdag 30 augusti 2007

lets take a ride and run with the dogs tonight in suburbia

jag var och hälsade på i förorten idag. tallkrogen. och chockades lite av hur väl jag trivdes. allt omkring en kändes som en ny värld, hundra mil från riche och burfitt-tröjor. fräscht på nåt sätt. och det är så konstigt med alla dessa små hus med sina små trädgårdar, där bor folk, hela familjer och de kallar de där små lådorna sina hem och det kändes så bräckligt. som att om man blåste hårt på husfasaden skulle de rämna. små små liv i små små skolådor. missförstå mej inte, det var jättefina små hus och det var färgglada plastspadar och gungställningar och allting andades lugn och ro och äpplena hängde glatt i träden. det var idylliskt. bara så... vuxet. så fjärran. därför var det så skönt att känna någon som bor där, som är nästan precis som jag, som tycker om samma saker och har likartade referensramar, som är lika gammal som jag och som har samma snygga rodebjer-kappa, som tagit steget ut dit. till tallkrogen. det fick mej att känna att jag kanske också vill dit. att steget till grönskan inte kräver lobotomi. men det lär dröja, än är jag inte klar med latte inom tre minuters avstånd.

6 kommentarer:

klara sa...

var kan man kopa burfitt i sthlm? min alskade stad, har inte varit i sverige pa tva ar...please tell me?!

BLomst sa...

Ha en fin og trivelig helg! (:

Carolyna sa...

weekday! / POPMORSA.

odenplan.nu sa...

Don't go there...till småstuge heaven alltså. Du ångrar dig bara sen och undrar hur fan du ska komma tillbaka in till stan.

Anonym sa...

Åh, om jag bara finge krama om dig och dina små bekymmer. Åh, om du bara finge veta vem jag är.

J. sa...

Åhh, det är inte så farligt! Det går till och med att lämna den kära Hufvudstaden utan bli ful, tråkig, illa klädd eller sumpa sin karriär. Att det inte finns latte inom tre minuter är bara bra för magen. Tro mig.