fredag 11 mars 2011

Jag har hyrt ångest för 300 kronor i månaden

Det står ett monster i mitt vardagsrum. En träningscykel. I onsdags fick jag ett ryck och skulle gå och träna ett Core-pass på Saga Motion. Klockan tickade, jag gick inte. Och jag blev så himla sur på mej själv, att jag är så jävla lat. Ungefär samtidigt chattade jag med två personer som hyrt träningscyklar. Den ena hade droppat fem kilo på en månads cykling, den andra ännu mer under längre tid. Nu vill ju inte jag gå ner så mycket, inte FEM KILO, men jag skulle gärna ha lite mer... buns of steel-ish type of ass. Få lite motion. På enklast möjliga sätt. Enter: träna i hemmamiljö. Plus skitbra, man kan kolla på tv samtidigt? Läsa en bok? Så jag ringde Träningsspecialisten, "javisst, du kan komma och hämta din hoj redan i eftermiddag". Jag var på en sån high, jag tänkte inte alls, utan knatade till Hammarby Sjöstad och stoppade in en hundrakilos koloss i baksätet på en taxi. I 48 timmar stod den ouppackad i min hall, som ett tyst pekfinger stod den där, och igår kväll, när jag för tionde jävla gången hade klättrat över den för att komma in på toa, så slet jag upp den och skulle mecka ihop den lite snabbt. Tidsklipp: tog dryga två timmar. Jag brukar tänka att jag är rätt så logisk, och bara man tar det lugnt och är metodisk, så kan jag sätta ihop just about anything. MEN TVÅ TIMMAR! Tänkte att det fick räcka som träningspass den dagen.

Nu har jag varit vaken två timmar. Druckit kaffe, tagit en cigg. Satt på mej träningsbrallan jag köpte häromdan. På fötterna de rosa träningsskorna, även dessa nyinköpta. Och nu så ba väntar jag. Snart kommer den. Peppen. Eller?

Jag har HYRT MIN EGEN ÅNGEST!!

Uppdatering: cyklade i en kvart. Vill spy.

13 kommentarer:

s. sa...

Hahaa! Kör hårt.

Maija sa...

Det här är det roligaste du har gjort på väldigt länge!

Maija sa...

PS. Du har ett krönikeämne gratis i alla fall.

linn sa...

haha. bara upp och kör igång, tänk inte.
mvh spinningfreak

Lisa sa...

hahaha! Jag förstår mig verkligen inte på dig, men du är rolig! Har en träningsmaskin hemma genom killen, hatar'en. hatar hatar.

Mirijam sa...

Underbart! Ska bli spännande att se fortsättningen, hade en sån där crosstrainer förut, stod också i vardagsrummet och glodde på mig jämt, speciellt när jag åt något gott framför tv:n...

Jenny sa...

Hahaha! Fy fan vad kul Emelie! Men du har kommit så långt att du har en träningsmaskin hemma hos dig. Och bara du gör ett försök så blir du stolt över dig själv och så vill du fortsätta. Man skapar sin egen träningspepp. Heja, heja, heja dig!

bella sa...

mjukstarta med en cigg i mun.

Jennie sa...

Du är så kul. Jag är ägare av en träningscykel. Jag läser jämt när jag sitter där (köper numer bara pocket för att det spar på axlarna) :-D
Perfekt när man har barn. Man kan träna hemma när de har somnat.
Kommer lätta snart - efter en vecka.
Köp riktiga stoppade cykelbyxor. Fult - men en överlevnadsfråga för, hm, de ädlare delarna :-)

Anonym sa...

Ledsen att säga det men den kommer bara att samla damm efter de tre första veckorna. Jag har fått flera sånna där ryck genom åren och det slutar ALLTID likadant. Baxa ner den till riddarkajen och dumpa omedelbart. Jag brukar personligen dumpa mina från den där pontonen i gamla stan ganska nära mettan där det brukar stå nassar om du vet? Du behöver inte träna du är jävligt milfig ändå. /Gurkan

ännä sa...

hahaha! fantastiskt kul, "hyrt min egen ångest". du skriver så himla bra!

Anonym sa...

Bra hög musik? Försök göra det roligare med olika tempo i vers och refräng, växla sittande och stående. Äh, vafan snackar jag om "göra roligare"? Det suger. Utan grupptryck måste det vara omöjligt. Jag spinnade ett halvår, och hade jag inte varit singel och hade inte två andra spinnarna varit heta hade jag inte gått dit.

Anonym sa...

Två AV de andra spinnarna, skulle det stå.