onsdag 2 mars 2011

When the first cup of coffee tastes like washing up, she knows she's losing it, yeah she's losing it

Nånting måste ske, min kropp förfaller. Nej, jag är inte tjock, men jag är liksom "lös"? Och min rygg har börjat knaka, leder värker på ett sätt de ej brukade. Hej medeljävlaåldern. Ja, man ska vara glad att man lever överhuvudtaget osv osv, men frånsett det dårå: jag är in bad shape.

Så jag rotade fram en baddräkt i morse. Enda jag hitttade var en jag köpte en sån där dålig dag, en sån där dag då jag kommer hem med tvivelaktiga impulsköp, när jag vill förnya mej själv och ofelaktigt kommer hem med något typ ljunglila eller blommigt. För två år sedan köpte jag tydligen detta: en mörkblå baddräkt med vita prickar, volanger över pattarna och VOLANGKJOL NEDTILL. I grund och botten är den super-fab, men inte på mej. Det krävs lite mer umpff, lite mer attiraljer och piff. Framförallt bör den vara torr, like always. Blöt är den ej så smickrande. Alltså jag skämdes ihjäl på Forsgrenska i dag. Såg ut som en gråvit fågelskrämma. Simmade åtta längder, kunde för mitt liv inte se om det var 25- eller 50-meterslängder där? Antar 25. Blev helt slut, knäna var som maracas när jag gick upp. Och skjuttio spänn kostade det, om jag ville gymma/träna pass: HUNDRAFEMTIO KRONOR! Inte konstigt Sverige börjar fetta till sej när det kostar så astronomiska summor att hålla sej fit. Tror jag satsar på Spotifyade promenader i framtiden. Och det var så sanslöst tråkigt att simma också.

14 kommentarer:

Jennie sa...

sälj baddräkten här på bloggen! Jag vill köpa! & så köp en riktig träningsbaddräk att simma i, jag har en svart som jag får ägna ungefär en kvart åt att korva i, ganska förnedrande grej, men den är verkligen super. hmm. var. nu är det väl ett par år sedan jag närmade mig en simhall i träningssyfte senast. jaja.

Linda G sa...

Tycker det låter super med promenader till att börja med. Lågintensiv träning och allt det där. För mig blev det sedan så att jag blev pepp på att börja springa och även testa andra träningsformer men det började med promenader!

Anonym sa...

Kul med träning men har du valt rätt? Alltså fuck vad jag tycker simning är trist. Provade och stod inte ut. Sedan simma i sin fula baddräkt bland massor med andra, inget för mig.

Promenad är ok men du måste gå så jävla snabbt och så jävla länge för att det ska märkas nått.

Mitt förslag är att du kommer över skammen (som vi alla har) och köper dig ett springband eller om du har ont i kroppen, en träningscykel.

Även om man får ont i huvudet första gångerna och det är k*kjobbigt så får man ändå ut mest av det på kortast tid. För tid är väl inget du har oceaner av?

Popmorsan sa...

Jag har en i umgänget som jag har förstått har köpt en träningscykel och tvingar sej att cykla sig igenom ett avsnitt av Vita huset varje gång. Men jag vill liksom inte vara en hemmaträningsperson? Inte en ute på lokal tränings-person heller iofs. Aja. Nåt får det bli.

Fanny sa...

Jag tänkte faktiskt vara hurtig och promenera en halvtimme imorse, det första jag gör, helt av vana, var att tända en cigg... Så var det med den hurtiga promenaden.

Popmorsan sa...

haha. hear hear.

Anonym sa...

Inte promenera - ut och jogga. Och följ ett program, typ "springa tjejmilen på timmen" som finns på Tjejmilens hemsida. Någon har redan lagt ner mödan att göra ett program du bara behöver följa, du avancerar i sakta mak och det är billigt. Flåsigt och smått pinsamt till en början men kul när man ganska fort märker resultat.

Popmorsan sa...

jag hatar verkligen att springa. det där svidet i halsen, de minimala tuttarna som känns som att de studsar ner till midjehöjd i varje nedslag av fot. uääh. hur menar du med resultat förresten? flås? tajtare röv? båda? *hoppfull*

Sara sa...

Ja, herregud, simma är ju skittrist. Men jag tvingar mig till simhallen ibland ändâ. Nöjd efterât, liksom.

Josefine sa...

Intervallträning är jättebra. Gå en bit, jogga en bit och spring sedan 100 meter så fort du kan. Man ser förjävla löjlig ut och jag vurpade framför ett gammalt par senast i förra veckan. Men vill man bli fin, får man lida ful.

Schmarro sa...

Sagas program idag, tycker ändå det finns några godbitar där:

09:00 StyrkeGympa
10:00 Mamma/Barn Kondition
11:00 Afro
12:00 Spin 30
12:30 Core 30
16:30 BODYPUMP®
17:30 Aerobics
18:30 Core 30
19:00 Aerobox
20:00 Yoga 75

Schmarro sa...

OMG!!! OCKSÅ PÅ SAGA:

KURS
HipHop för vuxna
Under tre lördagar har du möjligheten att lära dig de basläggande kunskaperna i HipHop, groove och streetdance!

"På mina klasser arbetar vi med både koreografi och improvisation för att lära oss grundsteg, dynamik och "groove" inom streetdansens olika stilar. Fysiskt arbete varvas med flexibilitet och koordination men framförallt lägger vi fokus på att finna glädjen i att dansa tillsammans. Streetdance är en social dans."

S sa...

Åh hiphop för vuxna! LÅT OSS!

Louise sa...

börja på friskis, billigt, roligt o tillåtande!
testa medelpasset kl 18 i horan på fredagar. jag skrattar högt för att det är så skoj!