onsdag 11 februari 2009

Kim Bruback I love you, but you're bringing me down

Jag tycker att Spung är den bästa svenska teveserie som gjorts. Jag är alltid väldigt snabb att deklarera att saker och ting är "det bästa ever", men nu är det faktiskt sant. Så himla himla bra. Förmodligen för att den träffade mej så hårt när den kom, jag var precis rätt målgrupp. Jag älskade sättet de talade på, skämten de drog, jag älskade musiken som spelades, jag älskade karaktärerna och kunde relatera till allt. Framförallt älskade jag Kim. Gud, vad jag var kär i Kim. Nu när jag tänker på det, jag hade i många år något som jag kallade för Eminem-komplexet. Åh, alla dessa killar jag gillat och älskat vars gemensamma nämnare var att de var trasiga och behandlade mej som crap och jag ba "han är snäll egentligen, jag måste bara LAGA honom lite, han BEHÖVER mej, han är inte sån egentligen". Det är ju Kims fel, så klart. Lilla trasiga Kim vars känslor sitter utanpå men ändå är långt långt förtryckta därinne inuti, så fantastiskt hudlösa Kim. Jag såg om serien i december och den håller än. Oj oj oj, vad den håller.

Här är slutscenen från sista säsongen, se den FÖR SATAN INTE om du inte ännu sett serien. Och här är alla låtarna från serien i Spotify.

9 kommentarer:

maria sa...

jag skulle kunna orera i timmar över hur bra spung är och hur mycket serien har betytt för mig och så skulle jag kunna komma upp med en massa andra platta och utnötta floskler, men sanningen är ju att det är sant! spung är, som sagt bästa serien ever och slutet är så hjärtskärande ont och vackert och det spelar ingen roll hur många gånger jag ser det, jag börjar ändå alltid att lipa! fast det kan ju å andra sidan bero på att jag är en blödig jävel. jaja. nu skall jag lyssna på låtarna, tack för tipset!

Anonym sa...

vadå går den att tanka? jag med vänner har haft stora diskussioner om hur vi ska få tag på denna fantastiska serie igen...

cillan sa...

Det bästa med Kim Bruback (there's always time for the ladiessss) är ju att jag läste att han improviserat massor i serien, till exempel när han leker med potatis i badkaret, vilket är en av de allra roligaste scenerna (enligt moi).

Kim the king!

Ulrika sa...

Fantastisk serie! Inte mkt som kan toppa den inte. Vad kul att du är tillbaka igen. Har saknat dig massor!!!

Anna sa...

i love spung

Schmarro sa...

haha potatisscenen i badkaret. fina kim ba "nu tänker jag kyssa dig" (med två potatisar som närmar sig varandra, kyssa uttalas med K och inte CH).

Anonym sa...

åå har precis sett om hela serien. öyckades ladda ner efter mkt letande. började m sista avsnittet säsgong 2 å sen var jag fast. igen. och blev lika kär i kim, igen. tack för låtarna, har försökt googla på soundtracket men det finns ju ingenstans!

Anonym sa...

håller med! älskade spung!

Anonym sa...

håller med! älskade spung!