lördag 20 november 2010

"Vintern är ett mysterium"

Efter bion inträffar detta. Hanna känner inte för att gå upp för trappan som leder upp till utgången. Känner inte fört ba. Man ba ok. Så jag säger: jag tänker inte bära dej. Och shit vad jag fick äta upp det. Jag har en deal med mej själv, om jag säger ett bestämt NEJ, lite som han i den gamla Mer-reklamen om ni minns (ska vi kolsyra..? NEJ!), så måste jag hålla det nejet. Fast forward femton minuter: Hanna ligger på rygg på golvet, fortfarande en trappa ner, vrålar. Sen löste det sej, och jag GAV MEJ INTE. En rutten seger, men likförbannat en seger.

Hon stajlade sej själv innan. "Man ska va fin på bio".


På vägen dit sa hon förresten det här sköna när jag gnällde om att det var så himla kallt och hon precis uttryckt sin irritation över att ha så sjukt mycket kläder på sej då:

- Mamma, vintern är ett mysterium. Det måste vi verkligen lösa.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid undrat hur man lyckas få ungar som beter sig på det där viset, är det generna? Din uppfostran har jag inte funnit några fel i, vill säga. Konstigt. Och nej, jag menar inget illa, jag är genuint förundrad.

Popmorsan sa...

Jag undrar jag med. Man biter ihop och gör så gott man kan under tiden.

Och alla ungar testar väl olika gränser under olika skeenden i livet. Just nu: hur långt kan jag pressa mammi innan hennes huvud exploderar.

sofia h sa...

ååh Hanna! Lös interns mysterium! <3

Anonym sa...

Jag tycker alltid att Hanna har så fina kläder! Och hennes hår är så fint och sött. Hanna är cool.

Josefine sa...

Hannas mening fick mig precis att känna att ni är i ett adventskalendermysterium.

Anonym sa...

Låt Hanna välja mellan att gå upp för trappan baklänges eller på alla fyra...

Anonym sa...

Ett nej betyder : säg emot!

Erik sa...

"vintern är ett mysterium", hmm. Tittar hon på SVT:s barnprogram? Det finns ett program med en katt som heter Kalle och löser mysterium. Min 4-åring har sagt att väldigt mycket olika saker är mysterium som behöver lösas hela hösten. Förra veckan såg jag barnprogrammet och förstod att han fått det därifrån. Väldigt gulligt hursomhelst.

suss sa...

Låter som min syrras unge. Han försöker ständigt testa gränserna med sin mami. Finns dock ingen större tjurskalle än min syrra, så han vinner ALDRIG. Nu har han fattat galoppen, så stå på dig bara.

Popmorsan sa...

erik: mysteriet! löser du och jag! med kalle! i sysselstan! varje morgon. varje dag. amen.

Erik sa...

mm, försök med samma sak

Erik sa...

mm, försök med samma sak

kajsa sa...

åh, vilken skön unge! man ska ju vara fin på bio, helt rätt! :)