lördag 18 december 2010

Växtvärk?

Nån som har erfarenhet av växtvärk hos barn? Hanna vaknade och grät för hon har så ont i fötterna. Hon kan inte somna om för hon har så ont. Stått i kö på Vårdguiden i 25 minuter nu. Hon är varm men inte febrig liksom.

19 kommentarer:

Anna sa...

Stora hade mycket växtvärk i benen. Sa att hon hade "ont i skelettet". Massage var det som hjälpte bäst.

En annan Hanna sa...

Min mamma brukade sätta på mig benvärmare när jag hade växtvärk och jag har för mig att det hjälpte lite åtminstone. Kanske varmvattensflaska kan hjälpa också?

Hanna igen sa...

Och kanske en Alvedon eller så också?

Linn sa...

Jag hade jättemycket växtvärk och för mig funkade tyvärr bara alvedon.

annalin sa...

Ja gud, min 4-åring har fruktansvärd växtvärk, inte OFTA men dock. Då vaknar hon sent om kvällen, och gråter hejdlöst.
Jag brukar smörja hennes små vader med lotion, mest för att massage och värme tycks lindra henne litegrann. Och så ta Alvedon, direkt. Onödigt att ha så ont!

Sen när det lugnar sig, så brukar det inte komma tillbaka (som t.ex. feber kan göra.)

Lycka till, stackars Hanna.
Alltså: Alvedon före Vårdguiden!

m sa...

När jag var liten hade jag extrem växtvärk & har för mig att jag tyckte det hjälpte lite med att ha kuddar under fötterna så benen kom upp lite..

Suzan sa...

jag hade massa växtvärk som barn, det går över.. vetekuddar hjälper...

angelina sa...

Min son har lidigt mycket, alltid på kvällen/natten. Massage eller en värme dyna så lugnar det ner sig ganska direkt. Om de växer över 10 cm på ett år, så brukar man ha växtvärk..

Anna sa...

Ja min mamma hade en "speciell kräm" som hon använde när jag fick växtvärk. Smörjde in benen med den så kändes det bättre.

Den där krämen var bara någon vanlig återfuktande från apoteket. Men placeboeffekten när jag trodde den var speciell funkade rätt bra. Plus själva insmörjandet som blir som en massage.

frida sa...

jag hade också ont i fötter och knän och värken vandrade liksom runt i benen. bara grät. men värme och beröring hjälpte verkligen. och alvedon!!

Emily sa...

Usch fy! Jag hade mycket växtvärk när jag var liten. Som många har sagt tidigare; alvedon och massage är det ända som hjälper.

Anonym sa...

Vad lustigt! Inte att Hanna har haft ont i fötterna, utan att Ville vaknade säkert fem gånger i natt med ont i fötterna. Vi misstänker som dig växtvärk. Eller kanske den moderna åkomman restless legs. Hoppas att du får en bra jul. Sala nåt?

Kram, Malin

marica sa...

min 3 åring har växtvärk för fullt med just nu, som värst så låg han och skakade i hela kroppen i sängen på natten hur ont det gjorde..:(

Popmorsan sa...

Tack för svaren! Hon fick en Alvedon supp, då gick det värsta över på en halvtimma och sen kunde hon somna om efter lite Svamp-Bob i soffan. Minns också hur jävla ont det gjorde, men inte att man var så LITEN. Vilket man så klart var.

Eva sa...

Massage och alvedon har vi kört. Nu verkar det tack och lov vara över.

Lenox sa...

så vitt jag har förstått av svågern som är bvc-sköterska så är barns växtvärk en variant av vuxnas kramp. Barn får inte kramp om det inte är feberkramper etc tydligen.

Om barn får växtvärk har de druckit för dåligt under dagen, då är det en indikation på att man får ge dem mer vätska.

Ylet sa...

http://www.tryggabarn.nu/start/barns-sjukdomar/ovriga-sjukdomar/vaxtvark/

Jag tycker att det är svårt att säga "det ÄR vätskebrist. Det KAN vara vätskebrist snarare, det kan också vara andra saker.

Massage och även att stryka svagt under fötterna, som om man kittlar fast man kittlar inte kan funka.

T sa...

Hinkar med varmt vatten fick jag köra ner mina fötter i, vill minnas att det hjälpte.

Lenox sa...

sorry för att jag sa ÄR, jag menade som jag skrev i stycket ovan, "så som jag förstår det så är det..."