tisdag 14 december 2010

We are the world

Sedan jag fick barn är det så mycket jag blundar för. Jag kan inte längre hantera vissa saker, så jag leker struts och blurrar allt hemskt som händer i världen. Jag kan ibland tycka att medier liksom FROSSAR i hemskheter och jag själv kunde, och kan ibland fortfarande, vara likadan. Men en bra sak som kommit ur mitt strutsbeteende är att jag skäms så förbannat för det, vilket gör att jag försöker kompensera på annat sätt. Dvs det enkla sättet. Jag ger pengar till någon annan som gör det åt mej, jag köper mej fri från mitt dåliga samvete. Jag låter rätt krass nu va? Och det kan ju kritiseras i sig, men är å andra sidan hemskt mycket bättre än att som innan bara sucka och läsa och titta och ojja mej och innerst inne tänka "vad skönt att det är där och inte här".

Musikhjälpen pågår för fulla muggar, de fokuserar på barnhandel och i dag messade jag in 200 pix. Gör det du med för 17 gubbar. Hjälp andra hjälpa. Jag valde "Jonny boy" med Kite av den enkla anledningen att den är så jävla bra.

Så här gör man: Inled med hur mycket du vill skänka, 50, 100 eller 200 kronor. Skriv sen låt, artist och motivering och skicka till 72 999. Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges radio och SVT, här är direktlänk till deras sajt. Pengarna går till Radiohjälpen.

4 kommentarer:

Erik sa...

"...men är å andra sidan hemskt mycket bättre än att som innan bara sucka och läsa och titta och ojja mej och innerst inne tänka "vad skönt att det är där och inte här"."

Gillart. På pricken det beteende jag och de flesta andra medvetna människor använder. Har en bakant som startade en ekologisk barnklädesbutik (heja!) men hon får ofta kommentarer att hon typ gör det bara för att tjäna pengar. Särskilt från såna som mig som inte gör ett skit. Blä för oss. :-)

Jag valde Johnny Boy "You Are The Generation That Bought More Shoes" eftersom din låt fick mig att minnas den.

s. sa...

Bra rubriksättning där.

Anonym sa...

Å! Jag gör PRECIS samma sak. hatar att jag är en sån där som blundar för hemskheter... Men brukar försöka kompensera jag också.

Anonym sa...

Å! Jag gör PRECIS samma sak. hatar att jag är en sån där som blundar för hemskheter... Men brukar försöka kompensera jag också.