fredag 19 januari 2007

not my cup of tea

jag har haft sämsta natten i världshistorien. magen var för stor, sängen för liten, min kille för varm, drömmarna fulla av otrohet. fy helvetet. vaknade till liv helt snurrig av ett sms av jessika och en halvtimma senare var vi på vurma och då kändes livet lite lättare. jag gillar jessika och jag gillar vurma. jag är alltid på mjölkis eller copa annars, men jag har förätit mej på deras prylar så att vara på andra ställen är helt exotiskt. tyvärr är de flesta andra ställen crap, men som sagt, vurma är okej. nån som har ett bra fik-tips, var inte blyg, jag har verkligen letat efter nya bra. testade blåbär på flemminggatan, det kändes som att fika on the set of tre kronor eller vita lögner. sjukt plastigt inrett och inte alls så gott. ray-ray vid mariatorget gillar jag som ställe, men tycker deras mackor/sallader är tråkiga plus supersmå latte-glas. nej, ge mej ett nytt goffigt fik nu. ett helt utan barnvagnar och med bra musik. ett med lugn så jag kan läsa en bok. ett med kul klientel så jag kan glo på folk. ett utan focaccia. eller warpa mej helt enkelt till string för tre år sen när man fick röka och hänga i gäng och saga och micke jobbade och de hade världens godaste pastasallad med extra vinäger och internetuppkoppling och det var alltid nån man kände där man kunde hänga med och de envisades med att ha på den där elektrosamlingen med "do i look like a slut" som redan då var passé men som jag älskade. ååh string. kom tillbaka. nu är det äckliga mackor där, vasastansmorsor har invaderat frukostbuffén och allt känns bara deppigt.

6 kommentarer:

emma sa...

Cinnamon är ganska fult men mackorna ÄGER och det är mycket harmonisk frukoststämning. Frukosten med hemlagad musli och färsk frukt&bär i yoghurten är to die for. Bullarna är to die for. Jag skämtar inte, kanelbullen där är den godaste jag nånsin ätit.

ingrid sa...

haha snart har du barnvagn med dig själv på café och tjugisarna kommer tycka du är en lattevasastansmorsa whether you like it or not..
men lovar,det är inte så jävla farligt att ha barn med sig.

gustav sa...

Jag tycker du ska komma o fika med mig på Café Edenborg i Gamla Stan nån gång snart. Det är mysigt, lagom bohemiskt, grymt goda ägg-mackor, samt Internet.
Mitt nya stamhak nästan.

Hoppas allt är bra annars, jag är lite sur för att jag missade din spelning i fredags.

/g

cherry sa...

nybergs! det är som att fika hemma hos farmor.

popmorsa. sa...

edenborgs lätt som en plätt. åh gustav minns du TP-häng och grymma pepparrotsmackor på svaj back in the days? så borde det alltid vara.

nybergs ska kollas in, har börjat gilla mer kanelkringla-kondis framför latteprylen. eller. det är ju olika så klart.

gustav sa...

Ja, men då tar vi en fika snart dårå!
Om inte vattnet hinner gå först o sådär, hihi!

Åh Svaj, det var fina tider. Jag kan känna smaken av den där ljuvliga pepparotsmackan fortfarande om jag anstränger mig lite.
TP, bakishäng, kaffe och skvallrande i evighet. Det kan inte bli bättre ju...
Men allt har sin tid.
/g