fredag 31 december 2010

Kvällens smink-ikon

 

Nyårsdrink hos Fredrik och Karolina!

¨Här har Little Willie John en Paul Weller-frisyr. Ska börjas i tid.

Här sa jag: se värdiga ut. Och så gjorde de det.

Pål höll sej lite för sig själv. Närå.

Så himla vassa tjejer. Skarpa. Totalgillar.

Det var, som ni ser, supermys,

Det här med att jag...

...kollar musik till Kåkens nyår i natt och tycker att "Hiphopper" med Thomas Rusiak är så himla bra just nu, känsla på det? "... and you'll be sucking cock within a year", dör. Av älsk. Haha, jag trodde länge att Magnus Frykberg och Thomas Rusiak var samma person, alltså när jag såg dem ute, kunde ej skilja dem. Men ändå, båda är ju rätt heta.

En skittråkig fråga om... KAMERA

Hej! Jag har en kass kamera, blir bara snyggt om man plåtar svartvitt och så vill jag ju inte minnas Hannas uppväxt. Jag vill köpa en digitalkamera, som också är en systemkamera? Är helt kass på teknik, vill kunna TRYCKA - vips - få ett snyggt kort. Sandra Beijers (Nio till fem, ni vet) kort t ex, de är ju ursnygga och jag gillar verkligen att de inte är "blixtiga". Men hon verkar ju vara ett tekniskt geni, och jag är så INTE det. Tips på vad jag ska köpa? Den ska ju också med ut på fest, så den bör inte kosta mer än fyra fem tusen. Hjälp?

torsdag 30 december 2010

This is my final fear, my final belly ache

Har kommit till garderoberna i min flytt. Vilket betyder spara/slänga. Kan inte tänka. Sitter på fullaste allvar med leopard-strumpbralla i överen minut och... funderar. Om jag ska spara. Sinnes. Behöver hjälp men ingen, INGEN, vill komma hit och hjälpa. Som straff ska jag slänga skiten jag inte vill ha kvar. Möjligtvis i en Myrorna-box. JAG HATAR ATT FLYTTA!! Plus har PMS. Hej då.

Schizo Spotify-lista

Humm. Det här har jag tydligen lyssnat mest på i år.

2010-enkät

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag lämnade pappan till mitt barn. Och gick i terapi.

Höll du några av dina nyårslöften?
Umm, jag brukar aldrig lova sådana. Orka.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja!

Dog någon som stod dig nära?
Gudskelov inte.

Vilka länder besökte du?
Tyskland. Åååh, Berlin. Det var fint.

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Jag skulle vilja ha lite mer stabilitet, ett inre lugn. Inte vara så känslomässigt härjad. Det är på väg åt rätt håll redan nu. Och jag skulle vilja bli i fysisk bättre form, ryggen knarrar.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Är dålig på datum. Jag vet t ex inte vilket datum jag och Kalle gjorde slut. Men sommaren 2010 är för evigt etsad inuti som en av de vidrigaste och roligaste.

Vad är det bästa som hänt dig år 2010?
Jag vågade lämna något som inte var tillräckligt bra. Det tycker vi nog båda två så här i efterhand. Och jag blev kär igen.

Största misstaget?
Säkert massa misstag, men nej, jag är rätt stolt och nöjd med mej själv 2010. I am Sasha Fierce osv.

Bästa köpet?
Min iPhone. Jag älskar den.

Vad spenderade du mest pengar på?
Taxi och cigg. Och ett par Acne-pjuck för nästan fyra tusen.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina fina fina vänner. Inga nämnda, inga glömda. De ledde en blind den här sommaren. Och höll mej i handen hela första halvåret. Och älskade mej, söp ner mej, plockade upp mej, kramade mej. Och de tröttnade aldrig.

Ord från 2010…
"Mamma Emelie Thorén Elisabet, jag har längtat dig".
och
"Åh. Vad fint."
och
"Du är en jättebra mamma" (sa Kalle nyligen, då blev jag så glad)
och
"Vintern är ett mysterium, mamma. Vi måste göra något åt det."
och
"Fireball!".

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Många. Men mest de här två:



Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog mer intensivt glad och ledsen 2010 än de närmsta åren innan. Mått så förtvivlat dåligt, varit så himla glad.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöshoppat. Rökt.

Hur tillbringade du julen?
I Sala med Hanna. Hela tjocka släkten.

Blev du kär i år?
Haha, ja.

Favoritprogram på tv?
Inget, jag kollar inte på tv.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nä. Orka vara en hater.

Bästa boken du läste i år?
Robin Hobb-böckena var väldigt bra.

Största musikaliska upptäckten?
Oj. Oskar Linnros tog stor plats i somras, hans platta blev något av ett skilsmässoalbum för mej. I övrigt så lyssnade jag mycket på massa gammalt... hmm. Jag gör en Spotify-lista.

Något du önskade dig och fick?
En trea på Mariatorget!

Något du önskade dig men inte fick?
Jag ville verkligen jobba kvar på Aftonbladet faktiskt. Men nu i efterhand så blev det förmodligen till det bättre ändå. Som det oftast blir.

Årets bästa film?
Gud, minns ej.

De bästa nya människorna du träffade?
Han jag är kär i nu. Han påstår vi har känt varann jättelänge, men jag fattade först i år vem han var. Å andra sidan, JÄVLAR vad jag fattade då. *väger upp ju*

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Åh, rätt snygg ändå! Singelmamma och avsmalnad kropp: nya kläder-bonanza! Mycket svart, sällan tajt.

Vad fick dig att må bra?
De jag älskar så klart. Med Hanna i spetsen. Och på riktigt, jag mår BRA av att läsa fantasy? Weird.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Chuck Bass och bröderna Winchester. Precis som vanligt.

Vem saknade du?
Jag hade nog allt. Jag är en lyckligt lottad människa.

Favoritmånad 2010?
Oktober. Eller... fan, vet inte? Inte första halvåret allafall.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej. Faktiskt inte. Alla är friska. Skulle vara en Triss-vinst då. En stor en.

onsdag 29 december 2010

Vem ska jag glo på glo på glo på när, glo på när allt är så här

Hej! Jag har köpt lite rödtjut och ska vara hemma all by myself hela kvällen. Suga musten ur den här himla lägenheten innan jag lämnar den. Vad ska jag kolla på? Öööh. Tänkte "hyra" på nätet. Ni vet. Har ni några tips? Det ska vara romcom, pratigt drama, läskig thriller eller pangig action utan biljakter. Eller vad som helst. Såg en sci-fi som hette Skyline igår, den var så dålig men jag kunde inte sluta titta. I dag såg jag Devil av M Night Shamalajjan eller vad han heter. Djävulen kom till en skyskrapehiss. Också kass, men kunde ej sluta kolla. Så kassa filmer går också bra att föreslå, bara det är underhållande på något sätt. Ååååh, längtar efter "The Romantics", den är jag sugen på.Älskar prat-drama om familjerelationer.

Okej kids - need help

Eftersom jag är mitt uppe i himla flytt och rätt så ensam här i Skanstull, så tänkte jag att kanske ni kunde hjälpa mej med nåt så fånigt som att bestämma om jag ska ha overall eller klänning på nyår. Jag kan inte bestämma. Tänker så här. Overallen, med vulgära örhängen och paljettskärp, det är ju lite mer nyårsglammigt. Lite Joan Collins i Dynastin-isch. Klänningen är ju Mad men-snoffsig, vilket gör den så himla städad? Oklart vilka skor jag ska använda. Oavsett kläder: supermycket svart öga, eventuellt lösfransisar. Haha, I'm going modeblogg on your asses. Lovar - detta är inget som ska upprepas!

Uppdatering: Det verkar som det lutar åt overååååååållen. Supertack för alla fina ord! Och som sagt, både klänningen och byxtrasan finns på HM, ej på rea.




If everything's the same when I wake up tomorrow, I'm giving up

tisdag 28 december 2010

NYÅR

Ahmengud vad jag aldrig haft kul på ett nyår. Hoppas att det blir ändring i och med i år. Kom till Kåken! Vi kör öppet till fyra, middag till elva, sen eftersläpp och dans dans dans. Jag och Tony Zoulias är DJ:s! Haha, ååååh. Man kommer eventuellt dö av hits-överdos. Men ack så sweet.

Umm, tveksam video på den här men jag är tokig i den ändå:

Hittade (eventuellt) den perfekta lilla svarta

Vad vore jag utan dina andetag

Fan vad svårt det är att komma sej för och faktiskt GÖRA nåt åt det här flytteländet. Jag har plockat ner nästan hela vardagsrummet, men kök hall sov och badrum är precis som vanligt. Det går liksom inte? Jag behöver en auktoritetsfigur som skäller på mej, att jag ska skärpa mej. I stället ba; refresh Facebook. Plus en rätt löjlig saknad efter Hanna. Vi har umgåtts exakt hela julen, hon har varit jätte-mammig, hon ba: jag måste kissa/ta saft/ta av skorna, och mormor ba: jag hjälper dej, hanna: NEEEJ! BARA MAMMI FÅR!!!. Helt galen. Och fin. Och nu är jag ensam hemma och jag saaaaaknar henne. Jag ska hämta henne på nyårsdagen och dagen därpå åker hon utomlands i tio dagar. Visst, jag är mitt uppe i flytt, både nu och då, men jag kan inte hantera tanken på att vi inte ses nu på fem dagar, sen bara ynka 24 timmar och sen försvinner hon från mej i TIO hela dagar till. Hon är ju pepp så klart, "jag ska flyga till sommaren mamma!". Så klart. De kommer få det tiptop. Men ajje.

Det här är från juldagen, vi hälsar på min fina farmor och min fina farfar. Sån där lampskärm ni skymtar i bakgrunden, en sån rosa vill jag ha som kökstaklampa! Med tissel-tassel som hänger ner runtom. Så himla tjusigt.

måndag 27 december 2010

The way we were

Den bisarra känslan av att ladda ned bilderna från sin gamla iPhone på sin dator och se dem glimta förbi, en för en, i en nanosekund, bild efter bild av ett år som gått, som innehållit så mycket. Från förra sommaren till denna, vårt sista år tillsammans. Jaaa, förlåt, men jag blir liksom sjukt melodramatiskt vid såna här tillfällen. Känslorna snurrar i kroppen. Svindlande är bara förnamnet. Lite sorgsenhet ett annat. En lättnad att det är över ännu en. Inte att just viiiii är över, just jag och Kalle, mer att vi tog oss ut på andra sidan. Att det gick så pass bra som det gjorde. Det trodde jag inte i våras.




Hemma

Nu är jag hemma igen, med en miljard mail från Blocket om köpare av mitt möblemang, lika många flyttlådor att fylla. *åh vad kul att vara hemma*

Hej utsikt från försenade tåget som ska ta mej till Sthlm

fredag 24 december 2010

Jag vill också vara tre år.

*awestruck*

Där kom han!

Kommer tomten aldrig snart?

Nej Hanna! Inge mer snaps för dej!

Dom där jag kommer ifrån

Älskar den här granen

Take it away, Tommy!



Roligt: människan som lagt upp denna på Toutube beskriver klippet så här: "Tommy tar i så han skiter på sej!". Om några timmar kommer Kalle och Hanna, vi ska ha lite julklappsutdelning innan Kalle skjutsar oss till tåget som tar mej och Hanna till Sala. Enligt SJ ska det inte vara några problem, jag håller alla tummar. *alla två* Sen blir vi kvar där, eller, Hanna är kvar hos mormor över nyår, jag kommer tillbaka den 27. Säljer av mitt hem på Blocket, packar i lådor, nedmonterar String-hyllor osv. Men alla fall:


GOD JUL KOMPIS! Fan vad bra du är. Och vilket himla år det varit sen sist hörru!

torsdag 23 december 2010

Tio stycken fingrar min älsklingsdrog

Har jag sagt att jag är tillsammans med någon nu? Umm. Det är jag i alla fall. Och det är läskigt att prata om. Och han är inte ett dugg intresserad av att vara med här, men jag kan säga att han är jättefin, superrolig och hemskt smart *daaaah, så klart*. Och jag är jätterädd om den här känslan jag har. Vill vira in den i bomull. Fan, vill vira in mej själv i bomull.

Det jag ville säga alla fall, var att han fick sån himla fin julklapp av mej i dag. Hade så klart superproblem med vad jag skulle köpa, men så bara hängde den där. En tröja som det stod Han på. Och han gillade den! Lättnaden som sköljde över mej då var av bibliska mått. Fiiiiiiin va?

Haha. Fan. Jag hade liksom tänkt att när jag väl SKREV att jag gillar någon igen så skulle jag göra det lite mer dramatiskt, lite vackrare, lite mer sockrat. I stället ba: kolla vad jag köpte till min nya kille, jo, jag har en sån, hej hej. Aja. Nu blev det så. Kram på er gullisar.

PS. Mannen på bilden är inte densamma som i historien.

Vilka PIPOR hörrni!

onsdag 22 december 2010

Tranans julfest!

Trandansen

Det är ju så in i HELVETE kallt i dag? Kom precis ur duschen och jag frös omedelbart. Det är då min lata sida kommer, hmm, ta taxi... Men jag SKA inte. Jag ska på Tranans julfest. Bartömning till och med kanske? Äta middag. Klockan halv tio! Sjukt sent. Men jag är pepp. Vill försöka hinna förbi Kåken också, men den här kylan lamslår en ju. Nojjar redan för hur jag ska få taxi hem på nyårsnatten.

Alla fall. Nu drar jag, hej!

Recap - oktober

I början av oktober flög jag till Berlin över en helg. Jag hatar att flyga. Rödtjut på Arlanda.

Ante var fin och flög dyr-flyg med mej för att jag vägrade åka Ryan Air som de övriga gjorde.

Vi bodde på Amano allihop. Rekommenderas, perfa läge.

Berlinergänget: jag, Thomas Hall, Jonna Bergh, Lina Thomsgård och Ante Stenberg. Saknas på bilden gör Sara Haag och Johannes Kuhnke.

Vi besökte härligt sunkiga barer.

Det var fan UNDERBART i Berlin. Vill tillbaka.

Vi åt på tjusig restaurang.

Och drack supermycket öl.

Och jag gick loss totalt - man fick röka inomhus!

Jag hade varit i Berlin en gång innan - med Kalle. Då gungade vi i den här gungan. Det svartnade för ögonen när jag såg den nu, började stortjuta.

Berlin-brunch. Söndag, sista dan.

Då gick vi också till Berghain - det var helt tokigt och jag dansade housedans.

Det var så himla skönt att komma bort från allt ett tag.

Och vi hade så förtvivlat kul!

Väl hemma i Stockholm igen hade vi middag för Fredrik Virtanen och Karolina Ramqvist som precis gift sej. De fick tonfisk.

Sen gick vi vidare till Kåki (som vanligt). Det här är Pelle Tamleht och Elsa Billgren. Gud vad det dansades.

Och Lollo flyttade till Sundsvall - det i sej var inte så kul men vi firade ändå på karaoken på Odenplan.

Det var livat.

Jonna bjöd på kycklingmiddag en kväll.

Och jag och Sebbi Suarez spelade på Kåken!

Det blev höst också. Jag gillar hösten.

Hanna fick en fin Spin Doctors-mössa.

Och jag och Kalle fortsatte att vara vänner.

Annie bjöd på vinkväll i sin och Adams nya gigantiska lägenhet här på Söder.

Och det hängdes mer på Le Rouge - här med finaste Matsy och Pär.

Blev även mycket Babylon, här från en toppenkväll med bl a Ruby Broman och Martin Ström.

Jag älskade Tony Zoulias mer än nånsin.

Det dracks peppat vin!

Och Lina var på TV - stoltman visste inga gränser.

Jag och en jättefin person gjorde egna dumplings - så sanslöst goda! Åt kanske 100 stycken. Närå, men tjugo.

Jag och Hanna hängde lite hemma hos mormor i Sala.

Och livet gick liksom vidare. Det var inte lika svårt längre.