söndag 8 mars 2009

To the left, to the left, everything you own in a box to the left

Har sorterat min unges kläder. Hon hade prylar som var storlek 68 som låg och skräpade, det har hon inte kommit i sedan i somras. vad gör men med gamla barnkläder? Ger man det till Myrorna? Skickar till nåt u-land? Inte ger man det till Judits alla fall, så mycket vet jag och det är den enda återvinningscentral jag är bekant med. Måste man tvätta det innan? För se det orkar jag inte alls, tvättkorgen har varit överfull i flera månader, vi kommer aldrig till dess botten. Jag har nog inte sett dess botten sedan vi köpte den stora tingesten. Jag tror den går ända ned till Kina. Stora frågan: går man bara ned till lämplig second hand och dumpar det? Jag vill inte slänga, känns oerhört dumt. Vissa grejer spar jag. Att lukta på när Hanna är stor. Och kanske att ge till nr 2 om det skulle komma nån. Gud, vad jag inte vill vara gravid igen. Det här med att förlora herraväldet över sin kropp. Inte kul. Men om storken skulle dimpa ner en klotrund asglad och sömnig unge skulle jag säga "ja tack" på direkten.

Och nu känner jag att jag jinxar mina chanser att ever bli på smällen igen. Och att jag förolämpar de som kanske kämpar nu eller gjort det tidigare. Förlåt barnagudar, när jag väl vill bli med barn igen och uttryckligen ber om det så kan ni väl vara snälla att bara låta mej bli det så där enkelt och HELT UTAN MECK (och planering) som sist? PS. Helst med planering också.

3 kommentarer:

I sa...

Man kan skänka till gravid vän som bara har fått massa blåa kläder till sitt kommande barn :)Fast storlek 68 kanske är gigantiskt, jag har ingen koll riktigt.

Eller så lägger du upp det på blocket, otvättad klädhög säljes.

Jessica sa...

Pax för o köpa lite kläder om du beslutar för o sälja! Diggar Hannas kläder o min lilla knodd växer så det knakar, hon har snart strl 62!

mal sa...

Lägg det i en påse och ge till Myrorna eller Emmaus. Man kan lämna det direkt i butiken när de har öppet, eller i en sån där box som står lite här och där.