fredag 17 september 2010

Hjärtat sitter åt vänsterHaha, vicken skaparglädje va. Lite pinig, men fin. Citat från min kompis Erik: "Man kan ju bli moderat för mindre". Ååååh, älsk på det.

28 kommentarer:

Johanna sa...

http://www.youtube.com/watch?v=YAQDz6m2XPk

Anonym sa...

De pekar finger åt Reinfeldt. Jomen det känns ju viktigt och relevant. De menar att det "handlar om överlevnad". Samtidigt röstar de för en regering som, bland mkt annat, tycker sig ha rätten att bestämma hur vi delar upp våra föräldraledigheter. Hade vi haft rött styre när vår dotter föddes så hade vi allt annat än överlevt, that's for sure. Jag saknar ett inlägg i denna (annars helt underbara) blogg som på ett konstruktivt och sakligt sätt förklarar varför du röstar rött. Tack!

Jennie sa...

jag tycker inte alls ett sådant inlägg saknas varför behöva redogöra det för alla oss okända läsare?

Anonym sa...

JAG saknar det! Jag gillar popmorsa som tusan, det vill jag ha sagt innan jag fortsätter. Sedan anser jag att man, när man flaggar sina åsikter i en offentlig blogg som påverkar människor, får leva med att bli ifrågasatt. Att bara lägga ut filmen och kalla den "fin" när den sprider politiska budskap känns så...tomt på något sätt. Ingen förklaring, inga konkreta åsikter som backar upp. Bara tomt. That's why.

Cissi sa...

Anonym: varför hade ni inte överlevt? Nyfiken. Jag var tokfattig under min.

Anonym sa...

Så här är det. Popmorsan blev nervös över blåa kommentareri hennes blogg. För att inte störa sig med sina hipsterkompisars åsikter så lägger hon in en sådan film. "kan inget men man är väl röd" typ

Kraxpelax sa...

STOPPA TERRORN MOT DE SJUKA! Den kan drabba

DIG!

Om du till exempel får cancer. En dödlig, ingalunda ovanlig sjukdom som drabbar alla åldrar.

Eller om du råkar ut för en svår olycka! Kan drabba vem som helst, när som helst.

Och kom i håg att charmtrollet Göran Hägglund inte lyft ett finger i denna sak. Tvärtom har Kristdemokratena varit ledande bakom hetsen mot de sjuka. Vilken etik, vilken kristlig barmhärtighet.

Rösta rödgrönt - för ditt EGET bästa.

Så enkelt är det - för ALLA utom mångmiljonärerna.

Det har INGENTING med höger och vänster och ideologi att göra. Det handlar om Rätt eller Fel.

Gyllene Regeln. "Allt vad ni vill att människorna skall göra er, skall ni göra dem."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7799608.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7799614.ab

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article7787175.ab;jsessionid=1307B595C58E72180AD2BDF92D2CA2B7.mobila

Hur skulle Reinfeldt och Hägglund SJÄLVA uppleva att vara i motsvarande situation?

Jag bara frågar!

Etik,som sagt!

Vakna upp och skicka vidare! I morgon är det för sent.

- Peter Ingestad, poet, Solna

Sara sa...

Anonym: Ehh? Va? Så när en låt läggs ut utan kommentar då känns det också "...tomt på något sätt"?

Så otrolig mysko kommentarer. Du tjurar bara för att du inte vill att någon annan ska rösta rödgrönt, stå för det istället. Det finns absolut ingen väljare som behöver motivera "på ett konstruktivt och sakligt sätt" hur de röstar. Inte någonstans, inte för någon, inte ens för dig.

Anonym sa...

...och nu tjurar du tillbaka för att du själv är röd! Haha! Läs det som skrevs för ett par dagar sedan om att popmorsa inte vet något om politik men kommer att rösta vänster. Vad är det om inte tomt? Särskilt i den här bloggen som i alla andra frågor brukar vara allt annat än tom. Mysko? Inte särskilt :)

Anonym sa...

Man måste inte motivera sitt val. Personligen tycker jag att årets vla handlar mycket om en grundinställning till sin omvärld; vill jag ha ett genomgripande välfärdssamhälle där rika kanske inte får vara riktigt så rika som de skulle kunna vara men å andra sidan har vi minskade klasskillnader, vilket i sin tur leder till tryggare, bättre samhälle FÖR ALLA? Eller vill jag ha ett samhälle där det handlar om att se efter sig sig och skita i andra?

Jag tror inte att alla har samma förutsättingar från födseln, vi föds med olika begåvningar, föräldrar och i olika områden. Det är så HIMLA VIKTIGT att samhället försöker jämna ut dessa skillnader, inte förstärka dem. Därför röstar jag rödgrönt.

Håller jag med om varenda punkt i rödgrönas program? Nej. Delar jag inställningen att alla har lika värde? Ja. Man måste inte alltid motivera sig, ibland får man gå på en grundläggande känsla.

Sara sa...

Den första anonyma: Mysko är du. Läsa kan du inte heller :) Skriver hon att inget kan om politik? Nope. LÄS IGEN!

Om jag tjurar? Absolut inte. Röstar jag rött? Absolut!
Tycker jag att du måste motivera varför du röstar på ett sätt? Absolut inte. Kan jag motivera varför jag röstar som jag gör? Absolut. Känner jag att jag måste göra det här eller för dig? Knappast.

Lev väl.

Anonym sa...

bättre:

http://www.youtube.com/watch?v=YAQDz6m2XPk

:)

Anonym sa...

Jag förstår vad du vill säga men håller inte med. Jag tycker att ifrågasättande är viktigt. Utan debatt blir det rätt ointressant! Jag fascineras av hur det (i Sverige) är helt okej att sprida vänsteråsikter, när man blir lynchad om man så mycket som ens andas en liberal eller konservativ tankegång. Vägrar gå med på det. Jag är fullt läskunning också. Tolkar "inte så väl bevandrad" som en avsaknad av kunskap. Vet inte vad annars det skulle kunna betyda? Och "känner jag att jag måste göra det här eller för dig? Knappast." Eeeeeh. Det var väl aldrig DIN motivering jag var ute efter, eller? ;)

Anonym sa...

Rättelse: "oerhört dåligt bevandrad". Står det.

Anonym sa...

Till anonym: Men gud. Skaffa en egen blogg istället. En där du bara skriver av dig om hur hemskt det vore om du och pappan till ditt barn hade delat hälftenhälften av barnledigheten. Viktigt bara att du hela tiden skriver på ett konstruktivt och sakligt sätt.

Anonym sa...

Oookej. Trist att det skulle behöva hamna på en sådan nivå! Detta är uppenbarligen fel forum för någon som helst form av (i era ögon) alternativ åsikt. Tråkigt!

Anonym sa...

Jag röstar rött och är också sjukt less på hur "röda" känner att dom får trycka ner blå precis hur mycket som helst. Det är pinsamt.

Den "anonym" som röstar rött ovan. sa...

(Vilket inte Emelie har gjort i den här bloggen, och jag tycker INTE att hon behöver motivera sin politiska åsikt, en jag menar i allmänhet. Det är en otroligt hets.

Ella sa...

Himla skönt att det bara är val vart fjärde år, hörni. Det brukade vara så mysigt i det här kommentarsfältet. Jag hoppas det blir det snart igen.

Anonym sa...

Anonym: Kanske är det mest att du ska förstå att det här inte är rätt forum för ditt behov av ifrågasättande och diskussion? Vi andra läser här för att vi är nyfikna på Emelie. Däremot är nog de flesta ganska ointresserade av hennes andra läsare.
Visst, du är också intresserad av Emelie och frågar fråga. Fast det är skillnad på att ställa en fråga och att kräva redovisning som du gjorde.

Frida sa...

Nä, nu får ni sluta mobba. Håll lite högre nivå. Anonym som röstar blått och ifrågasätter är den enda som har en respektfull ton. Det är beundransvärt när du blir så påhoppad som du blir. Moget. Applåder till dig! Även om jag inte för mitt liv kan förstå varken hur du kan rösta blått eller vara emot 50/50 föräldraledighet.

Jennie sa...

Hörru frida, orättvist, jag var inte ett dugg "orespektfull" mot anonymen i början. Jag höll helt enkelt inte med honom/henne.

Ella sa...

Jennie, jag är faktiskt böjd att hålla med Frida här. Blå anonym är mycket mer saklig och respektfull än ni andra.

Anonym sa...

När man röstar rött tycker man ofta att man är för mer och är en god person. Som god är man den som har rätt och behöver därför inte vara trevlig tillbaka utan kallar folk helt öppet för svin och monster på Facebook.

Anonym sa...

Tack för att ni uppmärksammat det faktum att jag försöker vara respektfull! Att kasta paj för inte det här samhället en millimeter framåt. Det är viktigt att inte alla tycker lika och jag strävar aldrig efter att "omvända" någon. Tvärtom låter jag mig berikas av andras åsikter även om jag inte delar dem! Enkel matematik. Vill också påpeka, om någon nu missat det, att jag inte står för samtliga anonyma kommentarer. De gånger det smutskastas är det inte jag, ungefär som den sista kommentaren här ovan. /anonym blå

Anonym sa...

Det är som Darth mot Luke. Darth må vara Lukes far och vara så där trevligt allsmäktig men det enda lilla goda som möjligtvis finns kvar i Darth det har liksom redan Luke. Så Luke vinner för att han har en fin människosyn och världsbild, inte det där cyiska som Darth står för. Det goda vinner. Oavsett hur det går i valet. RÖDGRÖNT!

Anonym liberal sa...

Är det inte intressant att liberaler ofta får stå till svars för både det ena och det andra konservativa inslaget som finns bland riksdagspartierna? Som med föräldraförsäkringen ovan. Eller jämställdhet i stort? För att inte tala om koppling till Pinochet och andra totalitära högergalningar. När någon säger sig rösta rött så ser jag långt mer sällan liknande kommentarer. Varför frågar ingen hur det som vänstern kallar jämlikhet går ihop med Ohlys idé om att fotbollsproffs ska betala lägre skatt? Och varför är Rut fult för att A betalar B för att städa hennes hem, när det är ok för C att laga hennes staket? Är det mer synd om någon som städar ett hem än den som städar skoltoaletter eller på krogen? Och varför talas det inte mer om kommunismens totalitära stater, som det forfarande finns fullt levande exempel på?

Jag älskar, precis som ni, Popmorsan och hennes blogg. Men när någon säger att hon inte är så insatt i politik så blir jag irriterad och ledsen. Vi ska vara glada att vi lever i en demokrati och ta vara på den rättighet och skyldighet som det faktiskt innebär att gå och rösta.

Tack för mig, en liberal feminist som är för kvoterad föräldraförsäkring men emot kvotering i bolagsstyrelser och som är innerligt trött på att bli kallad ond när liberalismen för mig är vägen att gå för att vi ALLA ska få det bättre.

anonym M sa...

Stellan Skarsgård levererar bra argument för att rösta rödgrönt. Mot privatisering och utförsäljning av samhället.

http://www.youtube.com/watch?v=YDThMGSfOq4&feature=related