onsdag 15 september 2010

Vad röstar du på?

Vad röstar du på?

Okej, hej akilleshälen, jag är oerhört dåligt bevandrad inom politiken. Jag har inte bestämt mej än. Men det blir definitivt rödgrönt av nåt slag.

26 kommentarer:

Sofia sa...

Hade jag varit säker på rödgrön ledning hade det blivit F!
Nu blev det Miljöpartiet.

Sara sa...

Det blir aldrig säker rödgrön ledning, det finns alltid något som går före jämställdhet (det är patriarkatet som nafsar oss i nacken, jämt). Våga vara feminist på valdagen! Rösta på F! ALLIHOP NU!

Anonym sa...

Vänsterpartiet är ett feministiskt parti. Miljöpartiet likaså.

linn sa...

Vänsterpartiet!

Jennie sa...

jag kommer rösta vänster. Gråter på söndag om alliansen tar hem valet.

Anonym sa...

Jag kommer lätt rösta på moderaterna. Håller med de rödgröna i vissa frågor men bidragspolitik funkar liksom inte i längden. Dessutom har RUT typ räddat mitt äktenskap. Städhjälp varannan vecka = sjukt mkt mindre tjafs. Try it! Sån sjuk bra investering även om d ff kostar en slant.

Johanna sa...

Bidragspolitik? Ett annat sätt att uttrycka det är att beskriva det som ett fungerande socialförsäkringssystem som inte hänvisar sjuka människor till kommunernas försörjningsstöd. Bland annat.

Och RUT "har räddat ditt äktenskap". Kul för dig! Min önskan är dock att människor lyfter blicken en aning utanför sitt eget äktenskap när de lägger sin röst på söndag. Det finns ju nämligen också en del baksidor med RUT, till exempel splittringen av andra familjer:

http://svt.se/2.137484/1.2122820/de_vaxer_upp_utan_sin_mamma_br_-_som_stadar_i_svenska_hem

Anonym sa...

Ang 1: Ett fungerande socialförsäkringssystem måste finansieras vilket görs om fler arbetar, om fler får förutsättningarna att driva egna företag och om vi inte har ett system där det lönar sig att gå på bidrag. Det måste finnas incitament för att arbeta och tjäna pengar och därmed betala skatt.

Ang 2: Problematiken som din länk beskriver finns oavsett RUT. Jmf tex blåbärsplockning som säkert oxå splittrar familjer. Det här handlar ju om skillnader i arbetstillfällen/ löner mellan länder och försvinner tyvärr inte om vi tar bort RUT.

D sa...

Socialdemokraterna blir det för min del. Socialdemokratin har byggt upp detta samhälle och tillsammans med mp och v kan de fortsätta bygga upp det alliansen lyckats rasera. Jag vill ha ett solidariskt Sverige där vi bryr oss om varandra därför blir det rödgrönt.

P sa...

Jag förstår inte hur folk på riktigt kan föredra ett samhälle där några hundra mer i plånboken (för vanligt folk, självklart betydligt mer för högavlönade) betyder mer än att vi hjälps åt. Jag har också fått mer pengar över varje månad men hur mycket värt är det när andra får det så otroligt mycket sämre?
Blir sen vård/omsorg/a-kassa dyrare och det dessutom inte finns någonstans att bo eftersom alla hyresrätter är ut-reade så kan man ju sitta där med sin extra femhundralapp å bah: Win!

På riktigt, rösta rödgrönt.

Anonym sa...

Synd att du inte tycker det är värt att sätta dig in politiken lite mer utan (antagligen) bara lyssnar på mamma eller dina röda kompisar. Annars skulle du se att att inte blir magiskt bättre under de rödgröna och att det alltid folk har kommit i kläm, oavsätt regering.

Anonym sa...

till anonym: jag tror inte att hon är så dum att hon bara skulle köpa något någon säger bara rakt av utan att tänka på det själv, även om det så skulle vara hennes mamma eller röda kompisar som säger det.

Maria sa...

Anonym: Sedan NÄR exakt har det lönat sig att gå på bidrag? Så sjukt moderat egoistisk bortförklaring. Det känns fint att folk som är så grymt oinsatta har rätt att lägga sin röst på söndag. Verkligen. Fint.

Anonym sa...

Jag läste det här nyss. Förstår inte hur man kan rösta borgerligt om man läst texten:

http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

mvh,
Anna

Anonym sa...

Anna. Det där är hemsk läsning. Att folk kommer hamnar mellan stolarna är inget nytt och kommer och hända under sossarna också. Vi får hoppas att alliansen fokuserar mer på dessa fel i systemet när de har vunnit på söndag. Vad än all vänsterpropaganda säger så är alliansen inte monster. Eller facister som verkar vara poppis att kalla moderater bl.a.

Anonym sa...

jo, alliansen är visst ett jävla monster som ska BORT! jag fattar inte att man vill ha ett samhälle som inte är för ALLA människor. jag vill iallafall att alla ska ha en chans att ha ett drägligt jävla liv. jag vet inte vad jag gör om alliansen vinner.

trasslig sa...

Feministiskt initiativ! Självklart. Det tycker jag att du också ska göra, eftersom oavsett vilket block som tar hem det här så är feminism en lågprioriterad fråga som får stå tillbaka för viktigare saker, typ klappa sina gubbkamrater i ryggen tills de landar i en företagsstyrelse eller tjata om den ickeexisterande arbetarklassen. Det finns egentligen inget annat parti för mig, skulle rösta på (mp) om de inte geggat ihop sig med vänstern och sossarna. Gillar inte heller bidragspolitik. Är för välfärden ändå. Vill betala skatt. Vill ha en bra skola utan uppförandebetyg men med mer disciplin. Vill inte, för att citera (s)att bidrag ska ge lika mycket pengar som arbete. Vill inte att jätterika ska kunna betala minsta möjliga skattprocent men inte heller att arbete ska straffas. Shit vad mycket klarare du blev av det här.

Sammanfattning: skit i den ljumma blockpolitiken och rösta F! eftersom kvinnor också är värda det.

Anonym sa...

Vad är det för sätt att argumentera? Skulle 50% av svenska folket inte vilja att vissa ska leva. För det är det du säger, inte att det är 100 politiker som vill det utan halva svenska folket. Ja så måste det ju vara. Fast du tycker väl, som är poppis, att folket är lurade och inte kan bestämma själv?
Tänk efter lite innan du kommer med sådana retoriska foskler.

Anonym sa...

Sverige är ett fälfärdsland tack vare Socialdemokratin. Hade den politik som nu förs av borgarregeringen styrt under alla år hade Sverige varit USA nu.


Och hur jävla kul tror ni blå att det är att leva på bidrag? Ingen väljer det frivilligt, men bidrag ska finnas om man inte KAN försörja sig av en eller annan anledning.

Maria sa...

Sista anonym: Word!

Och Trasslig: F! är inte lösningen, nej. Det finns viktigare frågor än jämställdhet i dagens Sverige (surprise!). Pinsamt med alla dessa F!:are som tror att de är SÅ mycket smartare än alla andra. Jag är ledsen Trasslig, men det är du inte.

Röda mamman sa...

Självklart ska det löna sig att arbeta men det har det väl alltid gjort = LÖN. Att på bekostnad av andra människor i samhället få några hundralappar mer i plånboken och kalla det för incitament är ju patetiskt. Vem vill inte ha ett jobb och vara en del av ett sammanhang? Att säga att RUT räddat ens äktenskap - hallå! Varför inte städa tillsammans hela familjen och göra det till en aktivitet/kvalitetstid? Att lära dina barn att städa (arbeta för att det blir fint hemma) är garanterat något de kommer ha nytta av hela livet. Vad ger det för signaler att lära dem att det alltid finns någon annan som tar hand om skiten? Visst vill du ha städhjälp ändå betala vad det kostar egentligen!

Det nya sk "arbetarpartiet" skapar ett polariserat samhälle där det inte ens är okej att vara sjukskrien trots att man är riktigt sjuk, där arbetslösa utmålas som pest trots att det inte skapats fler jobb eller finns jobb. Sänkta skatter ger inte några jobb.

Dessutom går det inte att jämföra blåbärsplockarna med städerskorna. Blåbärsplockarna är här tre månader medan städerskorna är här hela tiden. Situationen för båda grupper är dock ohållbar.

Anonym sa...

Röda morsan: eftersom Rut-avdraget går jämnt upp och inte kostar staten nått undrar jag om det inte är något ideologiskt du menar. Hur är det har du problem med folk som kommer och hämtar dina sopor? Har du problem med folk som utför elinstallationer hemma? Samma sak. Är det inte att hyckla genom att fördöma en sak men använda sig av en annan? Eller förklara på vilket sätt det är olika.

Emma sa...

Bidrag finns inte till för den lilla andel bidragstagare som egentligen inte behöver bidrag. Bidrag finns inte till för fuskare. Bidrag finns till för dem som behöver dem, vars möjlighet till ett drägligt liv hänger på en skör tråd. Det är dessa människor som drabbas när bidrag sänks. De som bidragen skapades för. Jag röstar på "bidragslinjen." Vi andra klarar oss fint ändå.

Anonym sa...

Jag har inget problem med att du, eller jag har städhjälp. Vad jag inte fattar är varför det ska subventioneras av staten?

Röda mamman sa...

"Rut avdraget går jämt upp och kostar inte staten något"? RUT-avdraget är en subventionerad tjänst självklart kostar den staten. Att lägga skattemedel på att folk ska få det städat hemma när det inte finns tillräckligt med personal i skolan, när vi har stora barngrupper på förskolan med mera med mera - jo det känns verkligen som en sund investering för Sverige. Om branschen nu är så populär borde den väl kunna gå runt utan skatteavdrag eller hur? Du får gärna ha städhjälp men inte på andra människors bekostnad.

Sophämtning tillhör en tjänst vi måste ha i samhället och är inte subventionerat på samma sätt som RUT-avdraget. Ja och om jag skulle anlita en elinstallatör så skulle jag betala vad det kostar - eller snackar du om ROT-avdraget??

Anonym sa...

"Sverige är ett välfärdsland tack vare socialdemokraterna".

Visst! Och så förekom det också tvångsteriliseringar av romer, socialt utsatta samt andra som sossarna ansåg var avvikande och som inte skulle få "förökas" ända fram till på 1960-talet.

(Är trött på att folk glorifierar socialdemokraterna...)