tisdag 21 september 2010

Lite mer svar

- vad har du för journalistisk utbildning?
- vilken svensk journalist beundrar du mest?
- vilken låt förändrade ditt liv?
- vad äter du till frukost?
- vilken tv-seriekaraktär personifierar du dig mest med?
- vilken är din favoritbok och varför?


1. Jag gick medieprogrammet med grafisk inriktning i Västerås, helt värdo, fick plugga in ämnen på Komvux efteråt. Sen ettårig webbdesignerutbildning här i Sthlm på en skola som hette Medieskolan, vet inte ens om den finns kvar. Direkt efter det fick jag jobb som webbie på en byrå, fick gå, hamnade på Spray som ad ass, fick gå, började på Bon som ad ass och i samma veva fick jag en förfrågan om att bli klubbredaktör på Rodeo, nåt år senare blev jag musikredaktör på Nöjesguiden och på den vägen är det. Jag har haft rätt kontakter och jobbat mej framåt. Inte så mycket utbildning.

2. Beundrar är ju ett himla knepigt ord, det ligger så mycket worship i det, men det närmaste jag kommer är Fredrik Strage. Jag tycker han är helt fantastiskt bra, han är ett under av populärkulturell vetenskap. Men han kan liksom skriva om en död gammal vedhuggare från Tjotahejti och ändå få det att bli intressant. Han är även supertrevlig IRL. Han messade mej efter min krönika förra veckan och skrev den var magnifik (exakt det ordet, MAGNIFIK), det var typ det finaste betyg jag någonsin kunnat få. Så tack, F!

3. Hmm. Alltså. Gud vad jag tänker nu. Men jag tror inte man kan koka ner all ens musikhistoria och komma fram till en endaste låt som var viktigast. Det går bara inte. Alla milstolpar har sin plats, ingen mindre viktig än den andra.

4. Jag äter inte frukost, när Hanna dricker sin välling eller äter sin fil dricker jag kaffe. Barnledig vardag hojjar jag direkt till Louie Louie och tar min kaffe där. Är det helg och jag har Hanna så får hon sin välling och sen knatar vi ut på nåt fik vid tioklippet och då äter vi nåt mer då. Det blir nästan alltid Louie Louies tonfiskmacka. Är jag barnledig på en helg så blir det att jag masar mej upp och möter upp några på fik eller brunch vid tolvklippet. Däremot har jag börjat äta frukost på kvällen. Fil, äggmacka. Standard när jag inte har Hanna.

5. Hmm. Här vill man ju drämma till med Veronica Mars för hon är så rolig och klipsk eller Buffy för att hon är så tuff (men ändå mjuk), men i verkligheten är jag väl mer av nån slags... gud, inte vet jag. Nån i Vänner? Skulle vilja vara som Tammy Taylor i "Friday night lights". Vicken KVINNA det är asså.

6. Detta är ju lite som musikfrågan, himla svårt. Men vissa böcker har ju gjort mer avtryck än andra så klart. När jag var liten plöjde jag Laura Ingalls Wilders böcker om prärien. Lärde mej om sex av Anais Nin och Jean M Auel som ca tolvåring, gissa om det fuckade upp mitt sexliv när det väl drog igång. Älskade Prozac nation, På andra sidan Alex, Inte som andra döttrar och några år senare A million little pieces. Slukade Stephen King. Nu är det ju mest fantasy faktiskt och där tycker jag Steven Erikson slår allt. Men jag gillade även The year of magical thinking av Jean Didion och What I loved av Sri Hustvedt (helt sjukt bra).

Inga kommentarer: