tisdag 28 april 2009

1. Hur träffades du och din kille?

Detta har jag avhandlat tidigare, back in 2006. Gjorde det enkelt för mej och kopierade de fyra inläggen som tidigare hette Hur jag mötte Lassie. Välkommen till "Sagan om hur jag blev kär och ihop med min kille!".

del 1
jag försökte komma på när jag blev kär i min kille. jag minns inte, och det känns så himla nonchalant av mej. jag antar att det hände nångång tidig sommar 2005, förmodligen hultsfred. jag minns att han skickade ett mail till en mailinglista vi båda var med på och ba "hej kompisar jag vill leka jättemycket hela tiden för jag är singel nu" typ och jag minns jag inte brydde mej nämnvärt. så blev det hultsfred och jag körde dit i en liten liten bil med riche-jesus och några i bob hund. jag har så länge jag kan minnas haft en crush på sångaren, tomas öberg, och han var mycket trevlig. det är året då magic numbers styr min värld och jag ser konserten med min blivande kille. vet ej varför. han håller om mej och vi grinar båda på "hymn for her" och dagen efter kommer han med en bandare på backstageområdet och fredrik (virren) är skitsur och ber honom sänka den jävla volymen och samma natt dansar vi tills solen går upp i backstagebaren. jag minns han hade någon tjej efter sej och att han var så lång och att han tog i mej när vi dansade till indiehitsen och min mun smakade rök och vinet var dåligt, billigt och underbart. de där morgontimmarna minns jag som magiska, fyllan var på topp och jag och lina (thompan) var i våra essen och mitt i allt stod den där sjukt långa killen och hade ett harem av bruttor runt sej som en jävla midsommarkrans. på nåt vis hånglade jag i stället med min granne i nåt nedpissat dike och dagen efter ser jag hur mannen i mitt liv argumenterar med en tjej bakom vid bajamajorna. hon är anklagande, han håller upp händerna i en typisk "hey, i didn't do it"-gest. och så dansade han med sin brorsa och fienden på scenen bakom hidden cameras och då var jag där och glodde, bakis som as, med fluffy och det var toppen och sen så såg jag han nog inte mer. på söndagen är jag matt och jag kör bilen hem, det är strålande sol och annie hellström sover i baksätet. jag kedjeröker när jag rullar längs vägarna och jag har magic numbers på hög volym. undrar om jag tänkte på min kille då. tänkte jag på grannen? haha, guuuuud, natten innan hade jag gjort bort mej som ett as och bjudit hem han och johnossi-killarna på efterfest till guiden-huset och vi drack vin till sju på morgonen och jag var skittrött men ville ändå hångla med honom och sen så skulle de andra gå och han ba' jag mä och jag sa nejje och han ba jo och så gick dom. snopet.

del 2
vi är nu framme vid del två i den spännande historien om hur jag blev kär i min kille. det är nån vecka efter hultsfred, det är söndagkväll och min vän fluffy ringer och bjuder över mej på grillfest hemma hos robert kruus på polhemsgatan. min vän fluffy måste vara en väldigt observant vän, för hon säger HAN (min blivande man) ÄR HÄR redan så här tidigt i vår historia. klockan är åtta, jag har spenderat helgen på riche / hos ex / på riche / hos ex och är trasig. men ÄNDÅ bättrar jag på gårdagens smink och drar till kungsholmen, för jag har (nog) insett att jag har en mindre crush på den mycket långa mannen jag känt i flera år. när jag är hundra meter från festen ringer emma och ba "han är här med en dejt!". jamen jaha, vad kul! lätt tillintetgjord anländer jag till festen och mycket riktigt, där sitter han med nån blond speta. tror att peter hedlund var där, fienden-c minns jag definitivt, kanske dafgård och charlotte. allafall, när jag inte gillar nån blir den personen bara ett blurr i min periferi-syn så jag minns inte så noga hur åbäket såg ut, men hon hade en barnmössa på sej. en sån man knyter under hakan. sjukt töntigt. minns också, och detta kan jag drömma svartsjukedrömmar om än idag, hur de sitter mitt emot varann på varsin stol, förtroligt framåtlutade, tyst småpratandes i en värld som var bara deras och jag minns min mans brunbrända hand sakta stryka upp och ner längs hennes smalben. upp och ner. upp och ner. jag minns att det hypnotiserade mej. brudjävel. sen gick dom och min kille har lovat att de inte gick och knullade men du, det tror jag vad jag vill om.

del 3
jag sitter och försöker minnas förrförra sommaren. javisst, det har blivit dags för del tre i den spännande följetongen om hur jag mötte min kille. när vi sist lämnade oss försvann han i skymningen med en ung dejt i en ful baby-mössa. kvar satt jag, inte ett uns disillusionerad för jag hade inga illusioner kvar att pajja längre. sen blev det midsommar. jag var på midsommarlunch/spritfest på ett tak vid st eriksbron och det var de usual suspect. quetzy och fukke var fortfarande tillsammans. ad-hanna var snygg i blommigt och daniel sparr envisades med att sporta en vit mans-sjal, han tyckte väl att det var kontinentalt eller nåt. det var hur som helst mycket trevligt. jag och fredrik (virren) skulle egentligen vidare till jessika (gedin) och pål (holländer) där per (hagman) och natalia (kazmierzka) var, men vi blev skitfulla allihop så vi blev kvar i stan. jag och hanna drog till metropolis, jag var jätteful och full i en röd klänning och rött läppstift. jag fattar inte varför jag envisas med läppstift, jag har begåvats med läppar tunna och knipna som en ringmuskel. superful var jag alltså. mettan är mettan och jag vandrar planlöst omkring, jag spelar skivor ett tag, det är ingen jag vill hångla med där öht. livet känns fult och mitt ex som jag tror mej älska är på nån fest ute på landet och jag vill dö. klockan fyra är det stängning och jag står med lovisa och sebastian suarez utanför, inget vet vad som händer. jag och mitt utsmetade läppstift går fram till min framtida kille, skam den som ger sej liksom, och frågar resolut om han ska med på efterfest. han synar mitt kletiga fyllenylle och säger att han är trött, hej då. jag och sebastian drar på efterfest i hornstull, jag känner ingen, jag kedjeröker på balkongen och när tårarna börjar rinna pressar jag mej in i lägenheten och utåt bortåt ner mot gatan och hulkar mej hela vägen fram till min port tre kvarter bort. självklart skickar jag under tiden ett sms till min blivande man. nåt om att det vore roligare om han hade följt med. o-svar på det. slut.

del 4
i serien om hur jag mötte min kille är vi nu framme vid själva hånglet. detta var vad jag hittade i min gamla skunkdagbok om de dagarna.

fab. [2005-07-15 21:24:07.0] 21:05

ingen annan än jag noterade det, men i mitt huvud var det en victory utan dess like. det började så bra, hade bestämt mej för att inte ta vägen genom gubb-baren för att kolla om han(exet) var där. för jag "bryr mej inte". jovars. men det sprack! vi var på samma tub och tog sällskap till riche. fan. det enda jag kunde tänka på var att jag hade för mycket solpuder och förmodligen var ful. han var bedårande i pojkfrisyr och gubbig kofta. den jäveln. inte sett honom på tolv dagar. hade föredragit att inte se honom på tolv till. naturligtvis går vi även på toa samtidigt. jag vet inte vad jag ska säga så jag gör en grimas bara. mooooooget, emelie, väldigt moget. i lilla baren satt jag och freja och pratade om killar och hur sommaren är knasig för oss två. vi har inte vinterdepression som normala människor. vi blir nere på sommaren. psykoser. vi ringer till fluffy som är på kgb och säger KOM HIIIIIT FLUFFY! det ska hon. vi passar på att gå till elverket där det är tysk fest och världens bästa digge spelar tyska hits. för mej spelar hon careless whisper. underbart stycke tjej den där digge! är så glad jag träffat henne, lina och anna. så roliga, så smarta. dricker vin med kalle kumlin, gustav och ella. vi drar med dem till riche. på vägen snor jag en restaurangflagga innehavarna glömt ute. det står OPEN på den. fast med två p. spetziellt. på riche är det indiehits med robban och magnus. fluffy kommer med lång-kalle. mer vin till alla. på min nota! jag blir ruinerad. men jag älskar dem, så det gör inget. mitt ex vandrar igenom lokalen och det känns inte. lustigt nog. jag är i nån form av bubbla och han passar inte in i den. i wanna be adored sjunger vi och så stänger riche och bubblan höll i sej fram till lunch idag. fantastiskt.

SLUT.

Lite kryptiskt där på slutet, men jag hånglade helt enkelt upp min kille mot ett elskåp utanför Riche och även inne på stället. Han följde med mej hem och på den vägen är det. Efter en vecka förklarade jag för honom att jag inte skulle bli kär i honom för jag var för evigt olyckligt kär i mitt ex. Han ba okej, det kommer gå bra, jag finns här. Och det fanns han. Och jag blev kär typ två dagar senare. Minns också att han sa att han älskade mej för tidigt och att jag typ skällde ut honom där och då vid Västerbron för att man för fan inte kunde älska någon efter så lite tid tillsammans. Han sa att det kunde man visst det.

3 kommentarer:

Madde (maddepladder) sa...

Shit vad glad jag är att jag ställde den frågan. Ashärligt svar/story, tack för det! :)

Anonym sa...

Första gången du nämnt din killes namn. Det känns speciellt, fast man vetat vem det var hela tiden.

Anonym sa...

den här historien är så fantastisk. fin o rolig, sorglig, stormig. "han synar mitt kletiga fyllenylle och säger att han är trött, hej då." sån igenkänning där. kram!