torsdag 30 april 2009

21. Hur blir man en så cool mamma?

Åh tack du gulle, men jag är inte ett dugg cool. Jag finner det ytterst svårt att hitta balansen mellan mej själv, mitt populärintresse och mammarollen. Ibland tror jag det skulle vara så himla mycket enklare om jag bara gav upp. Slutade tänka kreddigt, slutade bry mej om vilka grejer som gäller nu, började leva enbart för föräldrarollen. Hitta och förvalta glädjen i det jag faktiskt har istället för att hela tiden gapa efter mer. Men jag är inte gjord sån. Jag vill ha allt och det är förmodligen det som pajjar allt i slutändan, så står man där i nån jävla ruin av det som var fullt tillräckligt men ändå inte gjorde en tillfredsställd. Oj. Vad svart det blev. Äsch. Man gör vad man kan!

4 kommentarer:

a.m.o. sa...

Ja, man gör vad man kan! Jag tycker att det går i vågor. Ibland måste man fokusera helt på familjelivet, ibland finns möjlighet att göra allt det andra. Jag tycker att det är en skön våg som drar fram i mitt liv för den ger mig både och!

s. sa...

Ge inte upp! Då blir du precis som mellanmjölksmorsorna i vasastan! (sorry, mellanmjölksmorsorna i vasastan) Nej, bra att backa och omvärdera vad som är viktigt ibland, men att ge upp och tappa geisten verkar sorgligt.

Jag förstår att det är kämpigt, men det är precis den kampen som gör din blogg intressant (jag är helt ointresserad av VR-delen med tv-serier och kändisar).

Snubbar måste börja identifiera sig mer som fäder, och tjejer mer som människor med intressen även om de har barn!

Keep it up!

Popmorsan sa...

thanks you guys! värmer.

oink sa...

Ja jösses, jag ser ju dig som en förebild i mammarollen, nu när vi funderar på att utöka med en knodd i familjen. Jag vill ju fortsätta vara jag också liksom. Heja dig!