tisdag 28 april 2009

Don't leave me high, don't leave me dry

Det är lite obehagligt att adressera till er som läser. Ställa en fråga. Det blir så hemskt påtagligt när det blir osvar. Har sett att flera större bloggare har haft frågestund. Ba: fråga saker om mej! Hmm. Det tyder ju på en viss säkerhet inför faktumet att någon öht skulle tycka att det vore intressant att veta mer. Så klart fick de jättemånga frågor. Vad har du för skostorlek? Kanske inte det första jag skulle fråga. Och häromdan var jag inne på Engla på nyheter24. Hon hade inlägg med över FEMHUNDRA kommentar. Jeez. Jag blir glad om jag får två, ska ni veta. Det värsta som finns är att passa en boll som inte tas emot av en endaste någon. Jag förgås av självförakt de stunderna. Kanske vore annorlunda om jag skrev en hipp blogg, en som gick ut på att vara lite för mer än de som läser. Popmorsa är så himla mycket mitt vardagsrum, det jag skriver ibland skulle berättas med liten gråtig röst om det vore IRL. De inläggen kräver nästan att jag tänker mej att det bara är Carro, Lina och Lovisa som läser. Jag är glad att jag började blogga igen. För mej personligen har Popmorsa har åter blivit det den var innan jag flyttade till Veckorevyn (dåligt drag): en slasktratt och gnällvägg. Me like.

Men vissa dagar har jag liksom inget att säga. Hmm. Nån som har nåt på hjärtat? Heh. Undrar nåt? jag kan bjucka på visdom av ofantliga mängder. Jag kan tex mycket om hästar, ligga och string-teorier. Jag har 38 i skor. Den mest värdelösa storleken. Finns aldrig nåt kvar på rean.

55 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänker så här, när man (läs: jag) kommenterar är det trevligt att få en typ bekräftelse på att bloggaren läser kommentaren öht.
Då ökar ju chansen med 200% att man kommenterar igen.

Så till frågorna: vad händer med nya jobbet? När, var och hur?
Och vilken B&J är godast?

karin sa...

hej och tack för att jag får sitta i ditt vardagsrum varje dag. din sk slasktratt till blogg är min frukostunderhållning:)

Popmorsan sa...

Åh, det är du och jag idag Sandra Gustafsson! Börjar på onsdag nästa vecka, är lite stressad för när jag lämnade kontoret så sa dom det här: VI TROR PÅ DEJ. Gud. The pressure asså. Det är på en sajt som heter nyheter.24 och jag ska jobba med nöje av alla de slag. Ha nån sorts redaktörsroll. Godast BJ är så klart den med kokos som bara finns i BJ-butikerna. Godast ever är The Vermonster. Den slutade de med efter ett halvår här i Sverige. Åt kanske tre byttor i veckan. Hmm. Kanske borde maila dem och tacka för att de lade ned den.

Popmorsan sa...

Karin: Vi kan se det som en kaffedejt. För jag sitter med 100% säkerhet framför screenen med en kaffe exakt samtidigt.

Anonym sa...

Ah. VI TROR PÅ DIG är spaden i jorden-ångest.
Och ang B&J: Caramel chew chew och Choklate brown fudge är fullkomligt beroendefrankallande, så dom ska du inte testa.

Lycka till med nya jobbet.

Madde (maddepladder) sa...

Yes, jag vill fråga! Jag känner inte till något om dig annat än att du är kompis med Mats Strandberg och att du skriver den här bloggen. So...

Vad har du haft för jobb tidigare, nämn gärna flera, liksom lite karrärsstegen.

Har du någon utbildning, vilken/vilka?

Är du mammaledig nu, hur länge har du isf varit det?

Vad var ditt senaste jobb? Det du har nu, lr är du between innan du startar det nya? Har inte fattat riktigt.

Hur träffades du och din kille?

Vart är ditt favoritresmål och med vem?

Same question men drömvarianten.

Sen måste jag ju fråga om sex såklart eftersom du annonserade om att du kan sex (haha)... Ehm... Bästa botemedlet mot frigiditet? Det är inte till mig, till en kompis. ;)

Popmorsan sa...

haha "till en kompis". jojo, den har man ju hört förr.

ååh. älskar frågorna. värsta egokicken. hihi, du ska få de oerhört intressanta svaren efter lunch!

Anonym sa...

jag vill bara flika in att jag är så jätteglad att du bloggar. blir alldeles extra roligt när du har uppdaterat när jag kollar blogglovin, och du gör det ju så ofta dessutom. heja gnällbloggen (som det ofta inte alls är)! //Tuss

Anonym sa...

Din blogg är fantastisk. Fortsätt så! Lycka till med nya jobbet.

Pia sa...

Jag kan verkligen förstå ångesten när ingen kommenterar, bara tanken på den ångesten (eller den över att få elaka kommentarer) gör att jag aldrig skulle våga blogga.

Men då måste jag ju säga att jag gillar den här bloggen så himla mycket. Man (jag) läser så mycket skitbloggar varje dag för att fylla nånslags slaskigt glamourbehov, men när du slutade blogga insåg jag att den här bloggen gillar jag ju på riktigt, jag läser den inte för att jag inte har nåt bättre för mig utan jag får verkligen ut nåt av att den. Blev jätteglad när du började igen. Så jag ville bara peppa lite!

Maggie sa...

Vad är stringteori?

Helena sa...

Jag såg på en bild i bloggen att du hade eyeliner och det var så himla snyggt målat. Helt perfekt. Det blir alltid skit när jag gör det där på mig själv. Blir kladdigt och ojämnt. Hur gör du? Och vad använder du för nyans? Är det svart? Ser nästan lite brunaktigt ut. Och vilket märke?

Den här bilden är det jag menar:

http://3.bp.blogspot.com/_Z9qRHoYh7ds/Sd9BIrv3y4I/AAAAAAAAB-M/ENq4xCqgYwI/s1600-h/spy7.jpg

Anonym sa...

Jätteglad att du skriver igen! Jag läser varje dag och det finns inget bättre än när man varit bortrest några dagar och så vet man att just det, nu har jag massor att läsa ikapp på Popmorsa! Och fortsätt skriva om vardagen!

Julls sa...

okej jag med: det där dust som folk har i håret som är som nån sorts konstigt pulver; hur applicierar man? Jag lyckas bara få jättemycket på ett enda ställe och det ser inte alls volym ut, bara som att jag inte har tvättat håret just där. av vad jag förstått på dig har vi ungefär samma hårförutsättningar så om det funkar för dig vore det väl själva tusan om det inte skulle göra samma för mig.

Popmorsan sa...

Aaaw you guys. Buntar ihop frågorna i eftermiddag och svarar på dem. Det här är den största egokicken jag fått sedan jag var på omslaget till Nöjesguiden 2004.

Sanlo sa...

Är det läskigt att vi vet hur du ser ut men du vet inte hur vi ser ut (vi som läser)?

Jag saknade också tomrummet du lämnade i min blogglista när du hade uppehåll, fortsätt skriv om allt som faller dig in!

När kommer nästa barn?

Vilken är din favoritparfym?

Vilket är det äldsta plagget som du har som du fortfarande använder?

Har du och din kille samma syn på barnuppfostran?

Anonym sa...

Julls: min frisör tipsade mig om att tejpa för de flesta av hålen på dustburken, så att det kommer ut mindre. lämna typ fyra hål eller så. funkar!

anna sa...

Jag tycker verkligen om din blogg också, som så många andra. Du är modig och bra när du skriver om jobbiga saker. Framför allt att du gör det under eget namn. Jag hade en anonym blogg förut och bara det var en nervpers. Usch. Dessutom känner jag igen det med att inte få en endaste liten fjuttkommentar på något man ändå kanske själv tycker är både snitsigt, bra och kul skrivet. Men jag tror som Sandra säger högst upp, att de som kommenterar får respons gör att de återvänder. Är jag helt säker på. Ett givande och ett tagande helt enkelt. Ja det är en hel vetenskap. Haha. Hur som helst, du är grymmers. Älskar din smak inom TV och annat, den är ypperlig, precis som du brukar säga om din musiksmak :) Blev så jävla glad när du bytte tillbaka från VR hit. Bara den röda färgen gör mycket, liksom. Hmm. Så någon fråga...
nej, helt tom såhär innan lunch. Får ev. återkomma.

anna sa...

jag tänkte på en sak. tycker du aldrig att folk är skrämmande? alltså såna som är så där übercoola, bra och snygga på alla sätt och vis. du verkar ju både träffa och känna en hel del såna. jag skulle till exempel tycka att du var lite skrämmande om jag träffade dig. för att du är all of the above såklart!

en annan fråga: vad tycker du om smileys?

anna sa...

första anna är inte samma som andra anna :D
/första anna

Mia sa...

Hur var det att jobba för EvS?

Det är aldrig någon som vågar säga ett knyst om na.

Lina sa...

Musikfrågor är alltid roligast tycker jag, så jag vill veta vilka som är dina absoluta favoritband (förutom asfina Arcade Fire, dårå) eller nåt sånt. Det är iof en ganska svår grej att svara på, men.. Försök? Jag bara älskar att läsa om andras förhållande till musik, typ. Ps: Din blogg är helt fabulous!

lindab sa...

jag vill ha receptet på din allra godast maträtt. du vet en sån där paradrätt (jo, allt har en) som du kan slänga ihop och som alltid blir god.
jag är sååå dödligt matuttråkad.

lindab sa...

allA ska det stå om ni inte hajar.

linn sa...

emelie, du är bäst! hur kommer det sig att du kan mycket om hästar? hur blir man en så cool mamma? funkar pepsodent white now?

Lina sa...

Ingen fråga men en liten komplimang: gillar verkligen din blogg! Var en trogen läsare tidigare och blev så glad när jag kollade in härrom dagen och såg att du börjat skriva igen. Skitkul att få läsa igen sig på flera månader!

Lina

Karin T sa...

jag älskar också din blogg och här kommer lite fler frågor:

Tror du någonsin du o din kille kommer lämna sthlm för annan stad?

Har du kompisar kvar från typ högstadiet el hänger du bara med kända, tuffa personer?

Rekommenderar du att skaffa barn ;)

My sa...

Hej! Tre helt orelaterade frågor, men here it goes:

- Tre bästa böckerna som nånsin skrivits?

- Vilken är din favoritstad i hela världen (om du har någon) och varför?

- Måste all "riktig" kärlek göra ont eller är det bara en myt?

Tillägg: gillar din blogg. Ha det fint!

Joanie sa...

Hej Popmorsan och tack för en bra blogg!

Jag har en fråga som varken är rolig eller en egokick men jag hoppas att du svarar ändå!

Jag skriver en magisteruppsats om code-switching (det är när man byter språk i text eller tal)och det pysslar ju du (och jag och många, många andra) ganska mycket med.

Min fråga är: pratar du likadant som du skriver? Alltså slänger du in lika mycket engelska fraser i vanligt tal (jag menar alltså inte referenser till låttexter eller rubriker, utan t ex meningen "Me like" i det här inlägget). Jag har nämligen en tes om att det håller på att utvecklas ett särskilt Internet-skrift-språk där just code-swicthing mellan Sve/Eng är mycket vanligt förekommande.

Sedan kan jag väl passa på att slänga in frågan om attityder också: vad tror du att det beror på? Varför slänger vi oss med så många engelska ord,fraser och uttryck i de här sammanhangen?

Roliga frågor va ;)?

/Joanie

gullrunn sa...

Ser att vi behöver dra upp det här inlägget till över 30 kommentarer, så…
Vad har förändrats med dig sedan du blev förälder? Mentalt och kroppsligt, om något?
Vad känner du när du tänker på Sala, undrar jag som lämnat en småstad men sen flyttat tillbaka.
/en tredje Anna
ps: Tycker att det är otroligt roligt att du uppdaterar så ofta, och att du är så öppenhjärtig. Love it!

Lena sa...

Det här med att frilansa och bara rent generellt ha skrivandet som yrke skrämmer skiten ur mig.

Jag pluggar för tillfället, och får hemtenta på hemtenta mest hela tiden, och då brukar det först komma en fas av kaxighet, typ "den här tentan var ju skitlätt, jag har en massa bra saker att säga blahablaha.." och sen följer en lååång period av stressångest innan jag typ gråtandes tar tag i skiten natten innan och sitter till gryningen.

Det är så jävla idiotiskt, men jag vet verkligen inte hur jag ska göra annars. Varje gång svär jag på att nu ska det bli annorlunda, men utgången blir densamma.

De flesta som skriver mycket brukar ha liknande problem, så alltså, hur är det för dig och vad ska jag göra åt det?

Ingrid sa...

Jag håller med en av ovanstående talare: Din blogg går jag inte inte på för att bara döda tid. Utan för att faktiskt läsa! Genom åren med popmorsa har jag fått ut så mkt av dina inlägg, ditt snygga sätt att formulera dig, dina musiktips (känns som att halva min playlist är gamla tips från popmorsa!) din vardagsångest och ditt sätt att till skillnad från många andra faktiskt inte bara visa upp en perfekt fasasd. Utan skriva om ups & downs. Livet, liksom. Ingen fråga, bara kudos till dig!

Anonym sa...

Hej! Perfa med en frågestund för att lätta upp denna tröga tisdag. Jag har nyligen flyttat till Stockholm och undrar om du kan ge mig tips på några schyssta klubbar och pubar i stan? /Maria

Popmorsan sa...

haha jösses. vad HÄRLIGA ni är! jag ska försöka spalta upp allt och få ut det på nåt smart sätt. först: köpa hårfärg på åhlens. *rötterna från helvetet är tillbaka*

En annan korv sa...

Alltså kan du inte utveckla det här steget från party till barnfamilj? Jag har varit partyanimal i typ 10 år nu och längtat efter barn, eller nåt annat, länge. Nu har jag träffat någon och plötsligt verkar inte steget så himla lätt trots allt. Hur vet man? Hur visste du? Hur känns det nu?

esthrro sa...

Är skitglad att du skriver igen! Härligt med många inlägg i rad också. Ser fram emot att läsa svaren på allas frågor. Och lycka till med jobbet!

Anonym sa...

gillar din blogg som attan! hade något liknande i tankarna inför kommande mammaledighet (har en unge på 2, en till på väg o vill också heta pop) men jag tycker att du sköter det så bra att jag bara lutar mig tillbaka... lite sur men mer tacksam. fråga nja, snarare önskan: mer om det här med kraschad jämlikhet/orättvisa/tvångstankar när barnen kommer tycker jag! eller ska vi skriva en bok om det kanske? /jennymaria

I sa...

en sak jag funderat på: i din blogg finns två deltagare Popmorsan och popmorsa.
Why?

Är den ena när du är glad och den andra när du är arg? Är en för festprisseinlägg och en för mammainlägg? hmn...

Kristin sa...

Jag ska flytta till Götet i slutet av sommaren. Lämna Malmö/Lund och hundra vänner. Ett karriärval rent pluggmässigt. Jag gillart ena stunden och blir jättenervös nästa. Vad tror du? Flipp eller flopp?

Eva-L sa...

Jag har också en fråga. (Man får ställa vilka frågor man vill eller hur?) Äger du nån Buffy-merchandise?

Jag är så glad at du har börjat blogga igen. Du kan gnälla på ett helt fantastiskt sätt och man blir aldrig irriterad utan bara förstår precis varför.

mos sa...

hej!
jag undrar om hanna var ett planerat barn?

ps. du är bra. ds

Jonas sa...

Ville bara bryta den totala kvinnodominansen i den här kommentartråden.
Och håll oss uppdaterade med det där Pepsondentandet. Jag vill veta om det kan vara nåt.

Linda G sa...

Men åh! Jag har läst länge och brukar aldrig kommentera, jag tror att jag varit lite rädd för att jag gillar dig så mycket, rädd för att skriva fel liksom (töntigt, jag vet). Saknade verkligen denna röda blogg när du hade uppehåll och när du var på VR. Jag såg dig på Riche en gång för flera år sedan, jag var i Sthlm och hälsade på en kompis. Jag hade ingen aning om vem du var, jag tyckte att du spelade supermusik, var supersnygg och verkade så cool (du var blond back then). Sedan hittade jag din blogg via Mats S. och blev jätteglad när jag fattade att det var du och ännu gladare när du skrev så bra. :-) Om jag ska ställa en fråga så blir det: hur kommer man över att man blivit bedragen? Även om man inte gillar killen längre och fattar att han var ett svin så är det så jävla svårt att frigöra sig från det där sveket. Tips?

Becka sa...

Underbart med en uppfriskande fläkt i bloggvärlden. Idag stod DU för den! Tack! :)

Anonym sa...

Jag är blek som du och undrar om du hittat nån vettig concealer och underlagskräm? Och hur får du ögonskuggan att inte hamna i de där himla vecken? Beautytips tack!

Sandra sa...

älskar bloggen! Jag är lite nyfiken på hur det är att bli på smällen/va gravid/ ha barn, hur var det? Hur länge hade du + din kille hängt? När är tajm liksom? Är 27 nu och börjar bli lite sugen, dela gärna med dig av din visdom :)

JenJen sa...

Men åh. Jag är en sån där mellanmjölks-vasastansbo som iofs inte heller gillar Zara men är lååångt ifrån lika cool som du är. Fastnar för såna som dig och typ Josefine Crafoord för att ni lever liv som är så sjuuukt långt från mitt egna. Läste din blogg långt innan jag själv började blogga (hamnade här för att jag googlade på "Flicka på gaffeln", restaurangen på Frejgatan som du skrev om nån gång för hundra år sen haha!). Skitsamma, jag är lite nyfiken på hur du/ni får det att gå ihop, livspusslet alltså. Ni har en liten pärla som jag antar tar lika mycket tid som vilket barn som helst och ändå hänger ni på Debaser, Riche och gubbrummet jämt. Eller är det inte jämt? Känns det bara så när man läser?

Och vilken ÅNGEST att slänga ut en sån här frågestund, det är så sjukt pinsamt när nån liten fjoll-bloggare lägger ut "fråga mig vad som helst" och tre dagara senare står det fortfarande en stor fet nolla under... Men att du skulle få många frågor, det var det iofs ingen tvekan om!

Sabina sa...

Jag gillar din blogg som tusan & du & hela din lilla familj är så fina!
Jag tycker inte att du ska ändra det du skriver om (om du inte själv väldigt gärna vill förstås), jag gillar verkligen att det är helt avslappnat soft & vardagsrum.. da best kind!

linn sa...

kom på två frågor till! tyvärr orkar/hinner jag inte läsa genom allas frågor och se om de redan är ställda.
vad är ditt drömjobb?
har du någon gång tänkt mer seriöst på att "skrapa på ytan" och gräva lite i det där "huvudet i sanden"-beteendet? (som du skrev om i ett inlägg för inte så länge sen), dvs gå i terapi eller så

Maija sa...

jag läser din blogg så ofta men har aldrig heller lämnat kommentar. det känns lite sniket, att man aldrig gör det. ungefär som att man tjyva-läser ;)
så hej här är jag och jag tycker din blogg är superbra.

jag tycker du är modig och du sätter ofta ord på saker som jag går och finurlar på men som jag inte liksom kan konkretisera.

jag har en fråga: vad tycker din kille om att du ibland skriver ganska känsliga saker om honom/er? jag tycker det är så modigt för det känns jämt som att alla vill hålla uppe en fasad om att man aldrig bråkar och att allt är så jävla bra 24/7.

you go grrl!

Åsa sa...

Din blogg är överlägset den bästa. Jag blev så glad är du kom tillbaka. Längtar till varje inlägg.

J sa...

Å, lovely Emelie,underbara Popmorsa du gör min kväll, varje kväll, när jag kommer hem från jobbet och är för trött eller har för tråkiga vänner som inte vill ses. (Å alla andra kvällar också för den delen.)

Jag är ung och bor ensam på söder. Är så jäkla sugen på att bara leva ute på gatorna å klubbarna varje kväll. Mitt problem är att jag är ganska ensam. Jag har massa vänner men ingen som bor i stan å alla är så upptagna hela tiden.
Min sociala ådra får mig dock att vandra söders gator varje eftermiddag och kväll, men det gör mer ont än gott, för jag avundas alla som sitter där med sina vänner på uteserveringarna.
Jag undrar om du har nåt tips på vad man kan göra i min situation. Tycker alla är så slutna och grupperade när man är ute och det är svårt att få kontakt med nya människor. Men jag vill så gärna! Vill inte spendera ännu en sommar ensam i denna underbara stad...

PS: Tack för att du finns och förgyller min vardag.

PS2: Jag är inte så patetisk som jag låter. Lite uttråkad bara...

Madde (maddepladder) sa...

In your face Popmorsan!
I det avseendet att du var rädd att inte få några frågor, haha... :D

P.S. Ge oss lite svar nurå! Du behöver ju inte publicera alla på en gång (snarare så att det blir mer lätt läst om du delar upp det). D.S.

Tove sa...

Ok, jag undrar om ditt förhållande till tvserierna. Efter några års läsande av din blogg vet jag att vi delar typ samma tvsmak och anar att vi har en liknande besatthet(fast ändå, olika eftersom det lite ingår i ditt jobbjag o alls inte i mitt). Hur är ditt förhållande till Tv'n eg?
O så skulle jag bra gärna vilja veta vilka dina 5 (eller 10 eller vad du vill) bästa serier är. O varför.

Också: vilken bra läsning du är!

amanda sa...

1. min kompis (jag lovar!) kille har erkänt att han har haft sex med en annan tjej två gånger. tycker du att man någonsin kan acceptera otrohet?

2. varför har du börjat skriva med stora bokstäver? jag tycker det är fulare.

annars tycker jag du är grym!

kram
/a