onsdag 29 april 2009

12. Hur gör du din eyeliner?

Gud, jag har tränat sen jag var femton. Jag har vita ögonfransar vilket länge gjort att även om jag kladdar på med mascara och blöt eyeliner så har det synts vitt i skarvar mellan hud och frans. Sen när jag blev tevesminkad (jag var med på Idols eftersnacksjury i TV400, hu, det var en pärs) så fick jag tipset att ha en smal tunn avlång hård borste som man duttar i svart ögonskugga och liksom trycker ned/skuggar på den redan målade kajalen/eyelinern. Blir jättebra med lite träning. Och svärtan håller sej och blir liksom djupare, plus att jag tycker det är finare om man mjukar upp det flytande strecket med kajal eller skugga, det blir inte lika 50-talsmarkerat. Vilket också kan vara supersnyggt, som på bilden, men då krävs ett fastare handlag och expertis. Använder alltid svart. Old habit. Olika märken, men alltid billiga. Dyrt köper jag bara foundations och ansiktskrämer. Testa på handen när du köper, vissa är supertunna och blir blaskiga mot huden. Ej bra.

Fast nu ljög jag, ibland använder jag en gråaktig skugga som eyeliner, med penseln jag beskrev tidigare. Det blir ett supernaturligt resultat, bara lite lite mer OOMPF i blicken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kan tipsa om en jäkligt bra vattenfast kajal från Dior.
Rita dit strecket (vill man ha sotiga ögon kan man vända pennan och sudda ut fort som fan, det fastnar snabbt) och det sitter HELA DAGEN.
I regn, tårar, snö what ever.
Bäst.